Zeleninové sabdží

Sabdží je indická směs dušené zeleniny, bramor a koření. Můžete použít jakoukoliv zeleninu, dobrý je květák, kedluben, mrkev ... Prostě, co kdo rád. Podáváme s rýží, ale lze i jako samostatný pokrm, jídlo je syté díky bramborům dost.

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 3 brambory
  • pár žampionů
  • zelené fazolky
  • 1/4 bílého hlávkového zelí
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata nebo 2KL rajčatového protlaku

Koření:

  • 1PL indického curry
  • 1KL mletého koriandru
  • 2KL mletého římského kmínu
  • 1KL sladké paapriky
  • 1KL drceného chilli nebo čerstvá chilli paprička
  • 1KL celé hnědé hořčice ( nemusí být)
  • olej ( v Indii se používá Ghí)

Postup

1

Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a všechno koření, necháme rozvonět a přidáme posekaná rajčata nebo rajčatový protlak. Jako první zeleninu přidáme nakrájené zelí a brambory. Podlijeme malinko vodou, osolíme. Postupně přidáváme ostatní suroviny, fazolky, cuketu. Podléváme pouze tak, abychom neměli směs příliš řídkou a vodnatou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sladké mini rohlíčky s pudinkovo – kokosovou náplní

Vánoční vanilkové rohlíčky s čokoládou a strouhaným kokosem

Trhané hovězí

Těstovinový salát s pečenou paprikou

Tvarohová vánočka (bez kynutí) pletená z 8 pramen

Meruňková huspenina s bazalkou

Vláčná jablečná roláda se skořicí a krémem s příchutí vaječného koňaku

Extrémně rychlé lívance

Guacamole

Rychlý svěží okurkový salát s koriandrem a limetkou

Borůvkový cheesecake

Banánové muffiny s kakaovými boby