Zeleninové sabdží

Sabdží je indická směs dušené zeleniny, bramor a koření. Můžete použít jakoukoliv zeleninu, dobrý je květák, kedluben, mrkev ... Prostě, co kdo rád. Podáváme s rýží, ale lze i jako samostatný pokrm, jídlo je syté díky bramborům dost.

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 3 brambory
  • pár žampionů
  • zelené fazolky
  • 1/4 bílého hlávkového zelí
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata nebo 2KL rajčatového protlaku

Koření:

  • 1PL indického curry
  • 1KL mletého koriandru
  • 2KL mletého římského kmínu
  • 1KL sladké paapriky
  • 1KL drceného chilli nebo čerstvá chilli paprička
  • 1KL celé hnědé hořčice ( nemusí být)
  • olej ( v Indii se používá Ghí)

Postup

1

Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a všechno koření, necháme rozvonět a přidáme posekaná rajčata nebo rajčatový protlak. Jako první zeleninu přidáme nakrájené zelí a brambory. Podlijeme malinko vodou, osolíme. Postupně přidáváme ostatní suroviny, fazolky, cuketu. Podléváme pouze tak, abychom neměli směs příliš řídkou a vodnatou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hoisin vepřové s rýžovými nudlemi

Bezlepkové kaštanové marokánky se zázvorem

Grilovaná dýně s šalvějí a česnekem

Italský čokoládový salám bez másla (bez pečení)

Batátová polévka s opečenou cizrnou

Špagety alla matriciana s rajčaty a vepřovou šunkou

Nepečené pudinkové řezy se sušenkovým korpusem a karamelizovaným cukrem

Kuřecí prsa s bramborovo-celerovým pyré

Video: Extra čokoládové palačinky se smetanově čokoládovou polevou

Osvěžující okurkovo-ředkvičkový salát s koprem

Nepečené čokoládové řezy s třemi druhy krémů

Salát s lososem