Palačinkový dort s physalis

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na palačinkové těsto:

  • 250 ml plnotučného mléka
  • špetka jedlé sody
  • cca 4-5 polévkových lžic kvalitního kakaa
  • 110 g hladké mouky
  • 1 polévková lžíce moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 25 g kokosového oleje

Ostatní suroviny:

  • 150 -200 g borůvek
  • jedno balení physalis
  • moučkový cukr podle chuti
  • 350 g mascarpone
  • 200 g řeckého jogurtu
  • meduňkové lístky na ozdobení

Postup

1

Nejprve smícháme vajíčka s cukrem, poté přidáme mouku se sodou, kakao i kokosový olej a přilijeme po menších dávkách mléko, tak aby v těstě nebyly hrudky. U tohoto těsta není nutné nechávat ho odpočinout, nepotřebujete tentokrát co nejtenčí palačinky,ale v průměru menší cca 15cm a klidně i o něco silnější. Na jednu palačinku potřebujeme zhruba 3/4 klasicky velké sběračky.

2

Palačinky opékáme tedy nasucho nebo na lehounce vymazané pánvi kokosovým olejem. Jakmile budeme mít všechny palačinky hotové dáme je stranou dokonale vychladnout, je to nutné, aby se krém neroztával!

3

Na krém smícháme mascarpone, jogurt a moučkový cukr podle chuti, krém musí být nadýchanější a bez hrudek, ideální je tedy směs promíchat elektrickým šlehačem. Nyní už jen vrstvíme krém a palačinky, do jednotlivých vrstev dáváme borůvky i s krémem, někde jen krém, záleží na Vás jak moc ovocný dort budete mít.

4

Na závěr končíme krémem, který posypeme rozpůlenými plody mochyně a borůvkami,nyní už jen dozdobíme lístky meduňky a můžeme podávat. Tenhle dezert vydrží v lednici ( přiklopený ) cca tři dny. Ale je tak výborný, že stejně zmizí daleko dřív :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí margarín bez palmového oleje a ztužených tuků

Marocký losos s kuskusem

Křehké kakaové sušenky s čokoládovou ganachí a medem

Domácí paštika bez éček

Rychlé banánové nanuky s čokoládovou polevou a mandlemi

Jednoduché buchtičky s vanilkovým krémem

Dýňové minilívanečky s borůvkovým přelivem

Jahodové knedlíky s tvarohem

Mrkvový koláč

Tataráček z červené čočky

Rýžové mini pizzy

Letní jahodový nepečený dort