Šťavnaté kuře pečené na pomerančích a medu

Velmi šťavnaté kuře marinované s pomeranči a medem vás překvapí svou chutí i  jednoduchostí přípravy. A pokud si připravíte marinování třeba den dopředu, budete mít pak hlavní jídlo hotové za 40 minut, což už je opravdu rychlovka :).

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • šťáva z 1 pomeranče + nakrájený na tenké plátky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička kari
  • sůl dle chuti
  • 1/2 lžičky mleté červené papriky
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 700 g kuřecího masa (můžete použít stehýnka, prsíčka…kdo má co rád)

Postup

1

Smíchejte všechny ingredience kromě kuřecího masa.

2

Maso nakrájejte na menší části a smíchejte s marinádou. Nechte aspoň 2 hodiny uležet.

3

ložte maso i s marinádou do zapékací mísy a pečte v předehřáté troubě na 220 °C přibližně 30 až 40 minut.

4

Podávejte s libovolnou přílohou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špagety siciliana

Salát s řepou, kozím sýrem a fíky

Pappardelle se smetanovou omáčkou z gorgonzoly

Video: Úchvatný karamelový dort s vlašskými ořechy, mascarpone pěnou a čokoládovou květinou

Cuketa s nivou

Avokádové špagety se sušenými rajčaty

Pečený losos s citrónem a bylinkami

Žloutkový „mousseline“ krém do dortů, eclairs a profiterolek

Karamelové košíčky

Čokoládový dort s ganache krémem

Domácí jablečno-šípkový čaj s vůní skořice

Nepečený kakaový dezert se sušenkami a vanilkou