Luxusní květáková omáčka s parmezánem a opraženým česnekem

Žádná mouka, žádná smetana, žádné máslo. Přitom je to nádherně krémová omáčka, kterou zvládne každý začátečník a nemusí u ní řešit kalorie. O skvělou chuť se postará voňavý parmezán a správně opečený česnek. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

  1. Vezměte celou paličku česneku, ukrojte špičky, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje a zabalte do alobalu.
  2. Dejte péct na 200 °C přibližně na 20 minut. Poté vyndejte a vyloupněte stroužky z obalů.
  3. Květák očistěte a rozdělte na jednotlivé růžice. Přiveďte k varu hrnec s vodou a vařte květák do měkka. Poté jej vyndejte z vody a nechte lehce zchladnout.
  4. Do mixéru vložte květák, stroužky česneku, půl hrnku vývaru a sýr. Vše mixujte do hladka.
  5. Osolte a opepřete dle chuti. Lehce promixujte a můžete podávat.
  6. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici.

Videorecept

 

Ingredience

  • 1 střední květák
  • 7 až 8 stroužků česneku
  • ½ hrnku zeleninového vývaru
  • ½ hrnku strouhaného sýra (ideálně parmazánu)
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

1
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí pečené chipsy s bylinkami

Smoothie z lesního ovoce s kokosovou vodou

Pomazánka z cizrny a červené řepy

Soba nudle s rybou a jarní cibulkou

Chili con carne

Houby zapečené s brambory a smetanou

Domácí věnečky

Pečená brambora

Pizzoví šneci s parmazánem a čabajkou z křupavého máslového těsta

Bezlepkové jablkové muffiny

Pikantní vepřové nudličky

Hovězí líčka na víně