fbpx

Luxusní květáková omáčka s parmezánem a opraženým česnekem

Žádná mouka, žádná smetana, žádné máslo. Přitom je to nádherně krémová omáčka, kterou zvládne každý začátečník a nemusí u ní řešit kalorie. O skvělou chuť se postará voňavý parmezán a správně opečený česnek. 🙂

Recept na česnekovo-květákový dresing

Ingredience

  • 1 střední květák
  • 7 až 8 stroužků česneku
  • ½ hrnku zeleninového vývaru
  • ½ hrnku strouhaného sýra (ideálně parmazánu)
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  1. Vezměte celou paličku česneku, ukrojte špičky, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje a zabalte do alobalu.
  2. Dejte péct na 200 °C přibližně na 20 minut. Poté vyndejte a vyloupněte stroužky z obalů.
  3. Květák očistěte a rozdělte na jednotlivé růžice. Přiveďte k varu hrnec s vodou a vařte květák do měkka. Poté jej vyndejte z vody a nechte lehce zchladnout.
  4. Do mixéru vložte květák, stroužky česneku, půl hrnku vývaru a sýr. Vše mixujte do hladka.
  5. Osolte a opepřete dle chuti. Lehce promixujte a můžete podávat.
  6. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici.

Roasted-Garlic-Cauliflower-Alfredo-Sauce-a-4-ingredient-healthy-creamy-sauce-thats-great-for-pasta-pizza-or-dipping-@crunchycreamysw

Videorecept

Mohlo by vás zajímat:
česnek dresing omáčka Recepty s květákem slané recepty snadné recepty

Zdroj: www.crunchycreamysweet.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře