Luxusní květáková omáčka s parmezánem a opraženým česnekem
Žádná mouka, žádná smetana, žádné máslo. Přitom je to nádherně krémová omáčka, kterou zvládne každý začátečník a nemusí u ní řešit kalorie. O skvělou chuť se postará voňavý parmezán a správně opečený česnek. 🙂

Ingredience
- 1 střední květák
- 7 až 8 stroužků česneku
- ½ hrnku zeleninového vývaru
- ½ hrnku strouhaného sýra (ideálně parmazánu)
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- Vezměte celou paličku česneku, ukrojte špičky, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje a zabalte do alobalu.
- Dejte péct na 200 °C přibližně na 20 minut. Poté vyndejte a vyloupněte stroužky z obalů.
- Květák očistěte a rozdělte na jednotlivé růžice. Přiveďte k varu hrnec s vodou a vařte květák do měkka. Poté jej vyndejte z vody a nechte lehce zchladnout.
- Do mixéru vložte květák, stroužky česneku, půl hrnku vývaru a sýr. Vše mixujte do hladka.
- Osolte a opepřete dle chuti. Lehce promixujte a můžete podávat.
- Skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici.
Videorecept
Mohlo by vás zajímat:
česnek dresing omáčka Recepty s květákem slané recepty snadné recepty
Zdroj: www.crunchycreamysweet.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře