Celozrnný toastový chléb

Modemalist

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g celozrnné hladké mouky
  • špetka soli
  • 30 g změklého másla + na vymazání formy
  • 300 ml vlažné vody
  • 20 g droždí
  • 1 vejce – na pomazání

Postup

1

Ve velké míse smíchejte mouku se solí a máslem.

2

V menší misce rozpusťte ve vodě droždí a poté nalijte do moučné směsi.

3

Vypracujte hladké nelepivé těsto a nechte 30 minut kynout na teplém místě.

4

Po vykynutí rozdělte těsto na 2 díly a z každého vyválejte obdélník, který smotejte do válečku a kraje pořádně spojte, ať nikde není žádná díra.

5

Chlebíčkovou formu vymažte máslem a oba válečky do ní vložte - nechte kynout cca 45 minut - než začne přetékat.

6

Těsto pomažte rozšlehaným vejcem a pečte 15 minut při 200 °C, pak teplotu snižte na 180 °C a pečte dalších 15 minut.

7

Upečený chléb nechte chvíli vychladnout, ale velmi rychle jde z formy ven. Podávejte jak naslano, tak nasladko.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špaldová buchta s meruňkami

Makové mini rohlíčky s citrónovou kůrou

Nadýchaný dort s ořechovým korpusem z bílků a čokoládovou polevou

Zasněžený dortík

Dietní tvarohové lívanečky

Horké jablko s kardamonem, skořicí a hřebíčkem

„Obrácený“ švestkový koláč s kardamomem a skořicí

Snadná zapečená quinoa s pikantní omáčkou, zeleninou a chedarrem

Video: Čedarové mini sopky z brambor a slaniny

Pečený květák

Salát s tuňákem, zelenými fazolkami a vejcem

Video: Extra nadýchaná a vláčná vaječná omeleta