Salát ze špenátu, rukoly a ředkviček s vejcem

Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu, nízkosacharidovou dietu a candida dietu – fáze II a III.

minimalistická kuchařka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g čerstvého špenátu
  • 100 g rukoly
  • 1 svazek ředkviček
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1/4 kávové lžičky soli
  • 1 kávová lžička jablečného octa
  • 4 vejce

Postup

1

Vejce uvaříte natvrdo (10 minut), zchladíte pod tekoucí vodou a oloupete.

2

Špenát, rukolu a ředkvičky důkladně opláchnete a necháte odkapat.

3

Pokud je potřeba, tak špenát a rukolu natrháte rukama na menší kousky a vložíte do mísy.

4

Ředkvičky nakrájíte na osminky a přidáte k salátu.

5

Zalijete olejem, octem, posolíte a vše zlehka promícháte.

6

Salát rozdělíte do talířů, ke každé porci přidáte jedno rozkrojené vajíčko a podáváte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Chřestová polévka

Kuřecí řízky s kokosovou strouhankou

Broskovový koláč s křupavým těstem a vůní skořice

Zdravé energetické tyčinky jen ze 3 ingrediencí

Domácí rebarborovo-jahodová marmeláda jako od babičky

Křehké podmáslové sušenky s medem bez rafinovaného cukru

Domácí pomazánka z nivy

„Kulatá“ krémová pomazánka se dvěma druhy sýrů a sekanými mandlemi

Citrónové risotto s kešu

Nadýchané dýňové řezy se skořicí a polevou z javorového sirupu

Kokosové kloboučky od leničky

Letní slaninovo-cuketové bramboráky