Čokoládové sušenky s konopím

Konopí léčí. O tom není sporu. Pokud chcete napomoci harmonii vašeho organismu a ještě ke všemu si skvěle pochutnat na plné chuti čokolády, určitě vyzkoušejte tyto sušenky. :)

Dorty a moučníky

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

na 25 sušenek:

  • 2/3 hrnku konopného oleje
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce škrobu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 hrnky (konopné) mouky
  • 2/3 hrnku kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • půl lžičky soli

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 stupňů. Ve velké míse smíchejte konopný olej, cukr, mandlové mléko, třtinový cukr, vodu, škrob a vanilkový extrakt.

2

V jiné míse smíchejte konopnou mouku, kakao, jedlou sodu a sůl. Tuto směs po částech přesypejte do velké mísy k ostatním surovinám, důkladně promíchejte.

3

Z hotového těsta vytvořte kuličky. Ty pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Mezi kuličkami dodržujte vzdálenost minimálně čtyř centimetrů, při pečení se totiž roztečou na placky.

4

Sušenky pečte v troubě 8–10 minut. Po vyjmutí je nechte pět minut na plechu a poté je vyskládejte na kuchyňský rošt. Po vychladnutí je můžete podávat.

Poznámka

Konopný olej můžete nahradit rozpuštěným kokosovým olejem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Polentovo kokosový koláč se švestkami a mákem

Těstoviny s lilkem a houbami z jednoho hrnce

Máslo s medvědím česnekem

Bohaté medové řezy se dvěmi krémy a bílkovou polevou

Malinový dort snů s kešu oříšky a bez pečení

Zdravé cuketové lasagně s voňavými bylinkami

Kváskový celozrnný chléb

Video: Domácí pečené donuty s nutellovou polevou

Video: Nepečený duhový dort plný čerstvého ovoce a oříšků, za který vám tělo poděkuje

Šťavnaté kuře pečené na pomerančích a medu

Kočkopes – kroupy s čočkou

Zapékaný lilek se špenátem, ricottou a dvěma druhy sýrů za 45 minut