Rychlá a velmi chutná pórková polévka

Rychlá a velmi chutná pórková polévka.

Pavla M.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Postup

1

Pórek umyjeme, překrojíme podélně napůl a půlky opět překrojíme podélně na půl. Dále pokrájíme na cca půl cm proužky.

2

Nakrájený pórek osmahneme do měkka na cca 100g másla, opepříme čerstvě namletým pepřem. Zalijeme horkou vodou.

3

Přidáme asi 2-3 lžíce domácího bujonu, pokud někdo nemá domácí zeleninový bujon, může použít kupovaný v kostce nebo Podravku, není to ale tak dobré :-).
Necháme asi 10-15min povařit.
Pokud bude polévka málo slaná, dosolte, ale domácí bujon by měl být dost slaný.

4

Připravíme si hladkou světlou jíšku ze zbylého másla a z hladké mouky, kterou přidáme do vroucí polévky a dobře rozmícháme. Necháme asi 3-5 minut povařit.

5

Vejce si rozmícháme ve skleničce s trochou mléka, nalijeme a rozkvedláme v polévce. Již nevaříme.

Poznámka

Polévku můžete podávat posypanou čerstvě nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rybízový cheesecake s lotuskami

Léčivý smrkový sirup z mladých výhonků proti kašli i rýmě

Brokolicové placičky s cheddarem

Bleskový sendvič z jedné pánve

Večeře takřka bez sacharidů? Zkuste tento vynikající zapečený květák se sýrem, slaninou a cibulkou

Domácí pažitková pomazánka na způsob Lučiny

Kebab s kuřecím a hovězím masem a pikantní salsou

Domácí špenátové těstoviny s kuřecím masem a lučinou

Pizza s rajčaty a mozzarellou

Zeleninový guláš s fazolemi a kolínky z jednoho hrnce

Nepečený citrónový cheesecake s mandlemi, kešu ořechy a chia semínky

Krémová polévka z kořenové zeleniny, která zahřeje a zasytí