Zdravá domácí zmrzlina z jediné ingredience

Tou tajemnou složkou není nic jiného než banán. Chuť banánů je však často zrádná, některé jsou příliš přezrálé, jiné zase nedozrále, bez chuti. S tím však umíme pracovat. Vámi požadovanou chuť si můžete vyčarovat pomocí druhé suroviny. O jakou surovinu se bude jednat, záleží čistě na Vás. Osvědčený je med, nutela, kakao, arašídové máslo, popřípadě zmražené ovoce. Máte-li chuť experimentovat, můžete tyto ingredience různě kombinovat.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • banány (na 2 kopečky je potřeba 1 a 1/2 banánu)
  • med/nutela/arašídové máslo/kakao (nepovinná ingredience)

Postup

1

Nejprve si oloupeme banány. Poté je nakrájíme na drobná kolečka. Takto nakrájené banány rozmístíme na talíř tak, aby se navzájem nedotýkaly. Pokud máme hotovo, banány putují na 2-3 hodiny do mrazáku.

2

Po 2-3 hodinách, když jsou banány dokonale zmrzlé, vkládáme postupně do mixéru. Mixujeme, dokud nám nevznikne krémová, hladká hmota. Během mixování můžeme lehce promíchat, abychom zjistili, zda máme vhodnou konzistenci.

3

Nyní záleží pouze na Vás, zda chcete ponechat zmrzlinu čistě banánovou, nebo si ji vylepšíte další surovinou, popřípadě kombinací více surovin. Pokud jste se rozhodli pro druhou variantu, nyní přichází chvíle, kdy je potřeba smíchat všechny zvolené ingredience.

4

Takto zpracovanou hmotu dáme do připravené nádoby, ve které se bude zmrzlina uchovávat. Poté dáme zmrzlinu zpět do mrazáku a počkáme, dokud nebude dostatečně ztuhlá.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kapr pečený s houbami

Švédský sypaný tvarohový koláč

Super snadný koláč v zavařovací sklenici

Recept na nejjednodušší čokoládový dort

Domácí italské gnocchi

Kroupový salát s chia klíčky

Jemné kokosové pralinky obalené v hořké čokoládě

Video: Biscotti aneb tradiční italské sušenky plné sušeného ovoce

Mřížkový koláč s rebarborou a jahodami

Ovesné tvarohové lívanečky

Čtyřvrstvý čokoládový dort (bezlepkový)

Chřest s trhanou mozzarellou