fbpx

Zdravá domácí zmrzlina z jediné ingredience

Tou tajemnou složkou není nic jiného než banán. Chuť banánů je však často zrádná, některé jsou příliš přezrálé, jiné zase nedozrále, bez chuti. S tím však umíme pracovat. Vámi požadovanou chuť si můžete vyčarovat pomocí druhé suroviny. O jakou surovinu se bude jednat, záleží čistě na Vás. Osvědčený je med, nutela, kakao, arašídové máslo, popřípadě zmražené ovoce. Máte-li chuť experimentovat, můžete tyto ingredience různě kombinovat.

Zmrzlina 1

Ingredience na 4 porce

  • banány (na 2 kopečky je potřeba 1 a 1/2 banánu)
  • med/nutela/arašídové máslo/kakao (nepovinná ingredience)

Postup

Celkový čas přípravy: 180 min

1

Nejprve si oloupeme banány. Poté je nakrájíme na drobná kolečka. Takto nakrájené banány rozmístíme na talíř tak, aby se navzájem nedotýkaly. Pokud máme hotovo, banány putují na 2-3 hodiny do mrazáku.

Zmrzlina 02
2

Po 2-3 hodinách, když jsou banány dokonale zmrzlé, vkládáme postupně do mixéru. Mixujeme, dokud nám nevznikne krémová, hladká hmota. Během mixování můžeme lehce promíchat, abychom zjistili, zda máme vhodnou konzistenci.

Zmrzlina 03
3

Nyní záleží pouze na Vás, zda chcete ponechat zmrzlinu čistě banánovou, nebo si ji vylepšíte další surovinou, popřípadě kombinací více surovin. Pokud jste se rozhodli pro druhou variantu, nyní přichází chvíle, kdy je potřeba smíchat všechny zvolené ingredience.

zmrzlina 04
4

Takto zpracovanou hmotu dáme do připravené nádoby, ve které se bude zmrzlina uchovávat. Poté dáme zmrzlinu zpět do mrazáku a počkáme, dokud nebude dostatečně ztuhlá.

Zmrzlina 05

Mohlo by vás zajímat:
arašídové máslo banán kakao med nutella originální recepty sladké recepty zmrzlina Cukroví Fitness a zdravé Veganské

Zdroj: www.thekitchn.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře