Nadýchaná kokosová roláda se smetanovou náplní a čokoládovou polevou

Krásně vyhlížející roláda, kterou potěšíte (nejen) vaše chuťové pohárky. Příprava zabere trochu více času, ale vše se vám vrátí v úžasné chuti a jemnosti. Kakaový korpus dobře ladí se smetanovou náplní a kokosem, který má díky jemnému orestování velmi výraznou vůni i chuť. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 3 vejce
  • 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 2 lžíce kávy nebo vody
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 hrnku holandského kakaa
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • moučkový cukr na podsypání

Náplň a zdobení

  • 2 hrnky strouhaného kokosu
  • 1 3/4 hrnku smetany ke šlehání
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 1/2 lžičky kokosového extraktu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnku Nutelly (návod na domácí nutellu)
  • 1 hrnek čokoládových kousků

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C, plech se zvýšenými okraji vyložte pečičím papírem a lehce vymažte.

2

Rozšlehejte vejce do pěny, vmíchejte cukr, kávu a vanilkový extrakt.

3

V míse promíchejte kakao, sůl, kypřící prášek a mouku. Směs jemně vmíchejte do mokrých ingrediencí.

4

Těsto nalijte do připraveného plechu a rovnoměrně rozetřete. Lehce klepněte plechem o desku stolu, abyste uvolnili případné vzduchové bublinky v těstu.

5

Pečte přibližně 10 až 12 minut.

6

Mezitím si připravte na pracovní povrch čistou utěrku a štědře ji poprašte moučkovým cukrem. Jakmile se těsto upeče, obraťte jej na připravenou utěrku a sundejte pečící papír.

7

Opatrně těsto zabalte do utěrky a takto nechte vychladnout.

8

Na rozehřáté pánvi lehce orestujte kokos dozlatova. Poté nechte na talíři vychladnout.

9

Na krém rozšlehejte hrnek smetany a postupně přidávejte moučkový cukr. Přilijte oba extrakty a vyšlehejte smetanu do tuha. Přisypte kokos a zamíchejte.

10

Jakmile je korpus vychladlý, opatrně jej rozviňte. Teď můžete opatrně natřít nutellu, pokud jste se pro ni rozhodli. Poté potřete připraveným krémem a opět zarolujte. Zabalte roládu do potravinové folie a vložte do lednice, než budete zdobit.

11

Na zdobení ohřejte 3/4 hrnku smetany v rendlíku, stačí do horka, nesmí vařit. Poté ji nalijte na čokoládové kousky a nechte chvilku stát. Poté rozmíchejte dohladka. Vložte do lednice na 10 minut.

12

Roládu položte na rošt, pod který dejte pečící papír. Nalijte čokoládu přes vršek rolády a posypte kokosem. Hotový dezert vložte do lednice, aby zatuhl.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Malinoví šneci z kynutého těsta s krémovou náplní

Makaróny s brokolicí a cheddarem do 20 minut

Lososový tatarák s opečenými toasty

VIDEORECEPT: Dutch Baby Pancake

Rychlý závin plněný cuketou, šunkou a sýrem

Duhové nudle

Dort s překvapením ve tvaru dýně

Melounové nealko mojito

Makovcová zmrzlina

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Smažené dýňové placičky s vůní šalvěje

Tvarohovo-ovocná torta

Rychlé pečené zelné kroužky s česnekem