fbpx

Máme ideální recepty v období Coronaviru

Vydali jsme novou kuchařku se kterou ušetříte čas i peníze a pošleme vám ji bez poštovného.​

Prolistovat kuchařku

Kuchařka

Nejlepší recepty najdete v naší nové kuchařce.

Prolistovat kuchařku

Kuchařka

Nejlepší recepty najdete v naší nové kuchařce.

Prolistovat kuchařku

Nadýchaná kokosová roláda se smetanovou náplní a čokoládovou polevou

Krásně vyhlížející roláda, kterou potěšíte (nejen) vaše chuťové pohárky. Příprava zabere trochu více času, ale vše se vám vrátí v úžasné chuti a jemnosti. Kakaový korpus dobře ladí se smetanovou náplní a kokosem, který má díky jemnému orestování velmi výraznou vůni i chuť. 🙂

Recept na kokosovou roládu s kakaem

Ingredience

Těsto

  • 3 vejce
  • 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 2 lžíce kávy nebo vody
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 hrnku holandského kakaa
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • moučkový cukr na podsypání

Náplň a zdobení

  • 2 hrnky strouhaného kokosu
  • 1 3/4 hrnku smetany ke šlehání
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 1/2 lžičky kokosového extraktu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnku Nutelly (návod na domácí nutellu)
  • 1 hrnek čokoládových kousků

Chocolate-Coconut-Cake-Roll-1-of-9

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C, plech se zvýšenými okraji vyložte pečičím papírem a lehce vymažte.

2

Rozšlehejte vejce do pěny, vmíchejte cukr, kávu a vanilkový extrakt.

3

V míse promíchejte kakao, sůl, kypřící prášek a mouku. Směs jemně vmíchejte do mokrých ingrediencí.

4

Těsto nalijte do připraveného plechu a rovnoměrně rozetřete. Lehce klepněte plechem o desku stolu, abyste uvolnili případné vzduchové bublinky v těstu.

5

Pečte přibližně 10 až 12 minut.

6

Mezitím si připravte na pracovní povrch čistou utěrku a štědře ji poprašte moučkovým cukrem. Jakmile se těsto upeče, obraťte jej na připravenou utěrku a sundejte pečící papír.

7

Opatrně těsto zabalte do utěrky a takto nechte vychladnout.

8

Na rozehřáté pánvi lehce orestujte kokos dozlatova. Poté nechte na talíři vychladnout.

9

Na krém rozšlehejte hrnek smetany a postupně přidávejte moučkový cukr. Přilijte oba extrakty a vyšlehejte smetanu do tuha. Přisypte kokos a zamíchejte.

10

Jakmile je korpus vychladlý, opatrně jej rozviňte. Teď můžete opatrně natřít nutellu, pokud jste se pro ni rozhodli. Poté potřete připraveným krémem a opět zarolujte. Zabalte roládu do potravinové folie a vložte do lednice, než budete zdobit.

11

Na zdobení ohřejte 3/4 hrnku smetany v rendlíku, stačí do horka, nesmí vařit. Poté ji nalijte na čokoládové kousky a nechte chvilku stát. Poté rozmíchejte dohladka. Vložte do lednice na 10 minut.

12

Roládu položte na rošt, pod který dejte pečící papír. Nalijte čokoládu přes vršek rolády a posypte kokosem. Hotový dezert vložte do lednice, aby zatuhl.

Mohlo by vás zajímat:
čokoláda kakao káva kokos nutella pečení sladké recepty smetana vanilkový extrakt Dezerty Vegetariánské

Zdroj: www.crazyforcrust.com

Chcete vařit zdravě z levných a obyčejných ingrediencí?

Vydali jsme novou kuchařku se kterou ušetříte čas i peníze a pošleme vám ji bez poštovného.​

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře