
Těsto
Náplň a zdobení
Předehřejte troubu na 180 °C, plech se zvýšenými okraji vyložte pečičím papírem a lehce vymažte.
Rozšlehejte vejce do pěny, vmíchejte cukr, kávu a vanilkový extrakt.
V míse promíchejte kakao, sůl, kypřící prášek a mouku. Směs jemně vmíchejte do mokrých ingrediencí.
Těsto nalijte do připraveného plechu a rovnoměrně rozetřete. Lehce klepněte plechem o desku stolu, abyste uvolnili případné vzduchové bublinky v těstu.
Pečte přibližně 10 až 12 minut.
Mezitím si připravte na pracovní povrch čistou utěrku a štědře ji poprašte moučkovým cukrem. Jakmile se těsto upeče, obraťte jej na připravenou utěrku a sundejte pečící papír.
Opatrně těsto zabalte do utěrky a takto nechte vychladnout.
Na rozehřáté pánvi lehce orestujte kokos dozlatova. Poté nechte na talíři vychladnout.
Na krém rozšlehejte hrnek smetany a postupně přidávejte moučkový cukr. Přilijte oba extrakty a vyšlehejte smetanu do tuha. Přisypte kokos a zamíchejte.
Jakmile je korpus vychladlý, opatrně jej rozviňte. Teď můžete opatrně natřít nutellu, pokud jste se pro ni rozhodli. Poté potřete připraveným krémem a opět zarolujte. Zabalte roládu do potravinové folie a vložte do lednice, než budete zdobit.
Na zdobení ohřejte 3/4 hrnku smetany v rendlíku, stačí do horka, nesmí vařit. Poté ji nalijte na čokoládové kousky a nechte chvilku stát. Poté rozmíchejte dohladka. Vložte do lednice na 10 minut.
Roládu položte na rošt, pod který dejte pečící papír. Nalijte čokoládu přes vršek rolády a posypte kokosem. Hotový dezert vložte do lednice, aby zatuhl.