Žitný perník s vlašskými ořechy, brusinkami a mrkví

I perník se může proměnit ve vynikající a originální dezert. Díky mrkvi je krásně vláčný. Na chuťovém požitku se podílejí také brusinky a vlašské ořechy.

Domi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g celozrnné žitné mouky
  • 650 ml mléka
  • 100 ml řepkového oleje
  • 1 vejce
  • 1 větší na jemno nastrouhaná mrkev
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce medu
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g sušených brusinek
  • 50 g vlašských ořechů
  • 2 lžíce povidel
  • povidla a kokos na posypání

Postup

1

Smícháme sypké ingredience, tedy mouku, kakao, kypřící prášek s vlašskými ořechy nakrájenými na drobné kousky a s brusinkami. Nastrouháme si mrkev na jemno.

2

Rozšleháme vejce s cukry, medem, olejem a mlékem.

3

Přisypáváme sypkou směs a šleháme, nakonec přidáme povidla a vmícháme mrkev.

4

Plech vymažeme a vysypeme mouku, vlijeme těsto a poté pečeme na 170 °C 30 minut.

5

Po vychladnutí perník pomažeme povidly a posypeme kokosem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Řezy eskymo

Domácí karamelové Twix tyčinky

Strouhaný tvarohový koláč

Krůtí kuličky

Bezchybné domácí karamelky za pár minut

Jemné zeleninové placičky nabité minerálními látkami a vlákninou

Podzimní buchta z dýně

Domácí krémový banánový jogurt s chia semínky

Mrkvánky

Růže z listového těsta a jablek

Nejlepší vaječný likér za 15 minut

Vitamínové smoothie