fbpx

Omeleta s dýní hokaidó a zeleným hráškem

Máte-li chuť na slanou snídani, je tahle sytá omeleta právě pro vás...

Omeleta s dýní hokaidó a zeleným hráškem

Ingredience na 1 porce

  • 150 g vařené dýně hokaidó
  • 1 hrnek mraženého hrášku
  • 3 vejce 
  • 50 g tvrdého sýra
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • sůl, pepř
  • cherry rajčátka nebo jiná zelenina na ozdobu

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Uvařenou (nebo upečenou) dýni rozmixujeme ručním mixérem s vejci, přidáme nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme.

2

Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, směs na něj vylijeme a posypeme mraženým hráškem.

3

Přiklopíme poklicí a necháme na mírném plameni 10 minut.

4

Ozdobíme rajčátky a podáváme.

Poznámka

Tuhle omeletu podáváme jako samostané jídlo bez přílohy, díky dýni je sytá sama o sobě.

Mohlo by vás zajímat:
Dýně

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře