Omeleta s dýní hokaidó a zeleným hráškem
Máte-li chuť na slanou snídani, je tahle sytá omeleta právě pro vás...

Ingredience na 1 porce
- 150 g vařené dýně hokaidó
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 3 vejce
- 50 g tvrdého sýra
- 1 lžíce přepuštěného másla
- sůl, pepř
- cherry rajčátka nebo jiná zelenina na ozdobu
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Uvařenou (nebo upečenou) dýni rozmixujeme ručním mixérem s vejci, přidáme nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme.
Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, směs na něj vylijeme a posypeme mraženým hráškem.
Přiklopíme poklicí a necháme na mírném plameni 10 minut.
Ozdobíme rajčátky a podáváme.
Poznámka
Tuhle omeletu podáváme jako samostané jídlo bez přílohy, díky dýni je sytá sama o sobě.
Mohlo by vás zajímat:
Dýně