Omeleta s patizonem a rajčátky

Znáte patizon? Já ho do nedávna neznala, což byla chyba. Patizon je totiž skvělá surovina do každé kuchyně. Patizon je jednou z mnoha odrůd dýně, skládá se z 90 % z vody a zároveň ale obsah sacharidů v patisonu je minimální, a proto jej mají rádi všichni vyznavači racionální stravy. Dále obsahuje některé důležité látky, které mohou našemu tělu prospívat – jako je sodík, draslík, železo, měď, chlor a fosfor.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1/2 menšího patizonu
  • 1 rajče
  • 4-5 cherry rajčátek
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř 4 barev
  • hrst rukoly
  • olivový olej
  • Ghí (nebo jiný tuk)

Postup

1

Patizon si oloupeme a vydlabeme semínka. Jednu čtvrtinu si nakrájíme na tenčí plátky (měsíčky). Rajče si nakrájíme na kolečka. Vejce si v misce rozšleháme mírně osolíme a opepříme. Na pánvičku dáme trochu Ghí (nebo jiného tuku) a jakmile se rozpustí, tak na něj vyskládáme plátky patizonu a rajčete. Necháme chvíli prohřát, trochu posolíme, popepříme.

2

Poté na patizon a rajče nalijeme rozmíchaná vajíčka a mírným, krouživým pohybem je po pánvi rozprostřeme na omeletu. Pánvičku přikryjeme pokličkou a necháme omeletu cca 5 minut dělat.

3

Mezitím si druhou čtvrtinu patizonu na hrubém struhadle nastrouháme, nakrájíme cherry rajčátka a vše v míse smícháme s rukolou. Poté zakápneme olivovým olejem a trochu osolíme a opepříme. Zkusíme, zda je omeleta hotová (patizon by mělo jít lehce vidličkou propíchnout). Pakliže je omeleta hotová, můžeme podávat společně se salátkem, který buď dáme přímo na omeletu nebo vedle ní.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí zdravá nutella bez éček

Risotto s proseccem a bazalkou

Ricottový dezert s fíky

Snadné cuketové hranolky s česnekem a parmezánem

Sladké vánoční rolky plněné ořechovou směsí

Zapečené conchiglioni s ricottou a špenátem

Pečená kořenová zelenina s česnekem a rozmarýnem

Křehké podmáslové sušenky s medem bez rafinovaného cukru

Jablečné růže z listového těsta

Zdravý proteinový cizrnový salát s domácí majonézou

Video: Křupavé mozzarellové tyčinky se špenátem

Celozrnný toastový chléb