Vanilkovo-tvarohový dortík s lesními jahodami

Dortík je jednoduchý, rychlý a svěží. A lesní jahůdky jej náramně provoní.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus:

  • 3 vejce
  • 100 g třtinového cukru
  • 60 g medu
  • 80 g změklého másla nebo kokosového oleje
  • 150 g hrubé mouky
  • 230 g polotučného tvarohu
  • půl prášku do pečiva
  • vanilkový lusk
  • sůl

Krém:

  • 120 g smetany ke šlehání
  • 80 g ricotty
  • med dle chuti
  • 100 g jahod, pokud možno lesních

Na ozdobu:

  • hrst jahod ze zahrádky
  • hrstka lesních jahůdek
  • hrstka borůvek a malin (nemusí být)
  • čokohobliny

Postup

1

Z bílků a špetky soli vyšlehejte pevný sníh. Žloutky, cukr, med a máslo vyšlehejte, přidejte zrníčka z vanilkového lusku a tvaroh a dobře zapracujte. Pokud byste použili tvaroh ve vaničce, nechejte jej před tím několik hodin vykapat na sítku s plátýnkem. Vmíchejte mouku smíchanou s prdopeč a nakonec opatrně zapracujte sníh.

2

Dejte do dortové formy (já použila s průměrem 25 cm) vyložené na dně pečicím papírem a upečte v předehřáté troubě na 175 stupňů asi 25 minut (zkuste špejlí). Poté vyjměte a nechejte zcela vychladnout. Opatrně korpus obřízněte a formu sejměte.

3

Smetanu vyšlehejte do tuha, přišlehejte ricottu a med dle chuti. V mixéru rozmixujte jahody (pokud nemáte lesní, postačí i domácí) a přimíchejte je ke smetaně. Tímto krémem potřete korpus a dejte vychladit do ledničky.

4

Před podáváním dozdobte ovocem dle chuti - já použila zahradní jahody, několik lesních, trošku borůvek a malin. A protože k jahodám se báječně hodí čokoláda, nasypala jsem na každou trošku čokohoblin.

5

Dobrou chuť.

Poznámka

Pokud si chcete recept trošku zjednodušit, můžete místo medu použít jen třtinový cukr.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Salát little gem s hovězím masem a glazovanými žampiony

Kořeněný dýňový sirup

Domácí čokoládový pribiňáček

Zelenina s červenou čočkou a jáhly

Kukuřičné špagety se špenátovým pestem

Pohankové pečivo

Rychlé nepečené pudinkové řezy se sušenkami a šlehačkou

Krůtí satay s arašídovou omáčkou a salátem

Rychle naložený pikantní květák

Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a cizrnou

Paleo pštrosí vejce

Chipsy z červené řepy