Korpus:
Krém:
Na ozdobu:
Z bílků a špetky soli vyšlehejte pevný sníh. Žloutky, cukr, med a máslo vyšlehejte, přidejte zrníčka z vanilkového lusku a tvaroh a dobře zapracujte. Pokud byste použili tvaroh ve vaničce, nechejte jej před tím několik hodin vykapat na sítku s plátýnkem. Vmíchejte mouku smíchanou s prdopeč a nakonec opatrně zapracujte sníh.
Dejte do dortové formy (já použila s průměrem 25 cm) vyložené na dně pečicím papírem a upečte v předehřáté troubě na 175 stupňů asi 25 minut (zkuste špejlí). Poté vyjměte a nechejte zcela vychladnout. Opatrně korpus obřízněte a formu sejměte.
Smetanu vyšlehejte do tuha, přišlehejte ricottu a med dle chuti. V mixéru rozmixujte jahody (pokud nemáte lesní, postačí i domácí) a přimíchejte je ke smetaně. Tímto krémem potřete korpus a dejte vychladit do ledničky.
Před podáváním dozdobte ovocem dle chuti - já použila zahradní jahody, několik lesních, trošku borůvek a malin. A protože k jahodám se báječně hodí čokoláda, nasypala jsem na každou trošku čokohoblin.
Dobrou chuť.
Pokud si chcete recept trošku zjednodušit, můžete místo medu použít jen třtinový cukr.