Špenátová omeleta se žampiony
Špenát nemusí být vždy jen dušený. Zkuste ho jednoduše rozmixovat do vaječné směsi a připravit omelety. Ty naplňte třeba směsí z dušených žampionů a máte za pár minut hotové krásně barevné a chutné jídlo. U nás mělo doma takový úspěch, že jsem ho musela během pár dní několikrát opakovat. ;-)
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 5 vajec
- 2 velké hrsti omytého čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 10 žampionů
- 3 lžíce ghee
- sůl
- pepř
Postup
1
V mixéru (nebo pomocí toho ponorného) rozmixujte vejce, špenát a trošku soli a pepře.
2
Na pánvi si na 2 lžících rozehřátého ghee nechte na střední teplotu zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. Jakmile je měkká, přidejte na plátky pokrájené očištěné žampiony, trošku osolte, opepřete a nechte za občasného promíchání dusit ve vlastní šťávě (žampiony po osolení trošku pustí vodu). Jakmile jsou houby příjemně měkké na zkus, ale ne rozvařené, odstavte směs z plotny a pánev přikryjte, aby směs nevychladla.
3
Na nahřátou plotnu dejte prázdnou pánev, rozpusťte na ní půl lžíce ghee. Jakmile bude rozehřáté, vylijte na něj pomocí naběračky polovinu vaječné směsi se špenátem (před nabráním směs promíchejte) a upečte na pánvi na středním plameni z obou stran omeletu. Raději nepospíchejte a pečte pomalu, ať se vám omeleta příliš nevysuší a při plnění na talíři se netrhá. Stejně připravte i druhou omeletu. Pak je obě naplňte žampionovou směsí a doplňte na talíři čerstvou zeleninou. Dobrou chuť. ;-)
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}