V mixéru (nebo pomocí toho ponorného) rozmixujte vejce, špenát a trošku soli a pepře.
Na pánvi si na 2 lžících rozehřátého ghee nechte na střední teplotu zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. Jakmile je měkká, přidejte na plátky pokrájené očištěné žampiony, trošku osolte, opepřete a nechte za občasného promíchání dusit ve vlastní šťávě (žampiony po osolení trošku pustí vodu). Jakmile jsou houby příjemně měkké na zkus, ale ne rozvařené, odstavte směs z plotny a pánev přikryjte, aby směs nevychladla.
Na nahřátou plotnu dejte prázdnou pánev, rozpusťte na ní půl lžíce ghee. Jakmile bude rozehřáté, vylijte na něj pomocí naběračky polovinu vaječné směsi se špenátem (před nabráním směs promíchejte) a upečte na pánvi na středním plameni z obou stran omeletu. Raději nepospíchejte a pečte pomalu, ať se vám omeleta příliš nevysuší a při plnění na talíři se netrhá. Stejně připravte i druhou omeletu. Pak je obě naplňte žampionovou směsí a doplňte na talíři čerstvou zeleninou. Dobrou chuť. ;-)