Smrže očistěte a podélně rozřízněte. Vložte do misky a spařte horkou vodou. Tím houby zbavíte veškerých nečistit a zkrátíte dobu vaření.
Na pánvi rozehřejte větší plátek másla, přidejte kmín, pepř a nechte rozvonět. Přidejte houby, které osolte a orestujte do měkka, cca 5 minut. Nakonec posypte petrželkou.
Vejce osolte, opepřete, přidejte lžíci vody a vidličkou jemně rozšlehejte. Nepromíchejte úplně!
Na pánvi rozehřejte plátek másla a vlijte vaječnou směs. Pomocí ploché vařečky směs několikrát od strany ke straně shrňte, přičemž pánev nakloňte tak, aby syrová vejce přetekla na máslo. Tím docílíte jemné a nadýchané struktury, která se vytvoří jen tehdy, pokud se omeleta bude dělat hodně rychle.
Hotovou omeletu naplňte houbami a podávejte.
Pokud máte rádi, dozdobte sušenými rajčaty v oleji.