Vaječná omeleta se smrži

Primal/Paleo lifestyle

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 10 menších smržů
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • máslo
  • čerstvě drcený pepř a sůl
  • hladkolistá petržel
  • 3 vejce
  • lžíce vody
  • čerstvě drcený pepř a sůl
  • máslo

Postup

1

Smrže očistěte a podélně rozřízněte. Vložte do misky a spařte horkou vodou. Tím houby zbavíte veškerých nečistit a zkrátíte dobu vaření.

2

Na pánvi rozehřejte větší plátek másla, přidejte kmín, pepř a nechte rozvonět. Přidejte houby, které osolte a orestujte do měkka, cca 5 minut. Nakonec posypte petrželkou.

3

Vejce osolte, opepřete, přidejte lžíci vody a vidličkou jemně rozšlehejte. Nepromíchejte úplně!

4

Na pánvi rozehřejte plátek másla a vlijte vaječnou směs. Pomocí ploché vařečky směs několikrát od strany ke straně shrňte, přičemž pánev nakloňte tak, aby syrová vejce přetekla na máslo. Tím docílíte jemné a nadýchané struktury, která se vytvoří jen tehdy, pokud se omeleta bude dělat hodně rychle.

5

Hotovou omeletu naplňte houbami a podávejte.

6

Pokud máte rádi, dozdobte sušenými rajčaty v oleji.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Veganské dýňové risotto s lesními houbami

Extra čokoládové muffiny ze šlehačkového těsta + Videorecept

Video: Obrácené karamelizované ananasové dortíčky s koktejlovou třešničkou

Snadná a rychlá omeleta za špaget z italské kuchyně

Rychlé těstoviny s chřestem

Špagety s krevetami a špenátem

Bezlepkový veganský koláč z jablečného těsta

Tvarohové chuťovky

Tuňáková pomazánka s avokádem

Tuňáková pomazánka

Kefírové lívance

Čínské nudle s kuřecím masem