Ingredience na 1 porce

  • 10 menších smržů
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • máslo
  • čerstvě drcený pepř a sůl
  • hladkolistá petržel

 

  • 3 vejce
  • lžíce vody
  • čerstvě drcený pepř a sůl
  • máslo

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Smrže očistěte a podélně rozřízněte. Vložte do misky a spařte horkou vodou. Tím houby zbavíte veškerých nečistit a zkrátíte dobu vaření.

2

Na pánvi rozehřejte větší plátek másla, přidejte kmín, pepř a nechte rozvonět. Přidejte houby, které osolte a orestujte do měkka, cca 5 minut. Nakonec posypte petrželkou.

3

Vejce osolte, opepřete, přidejte lžíci vody a vidličkou jemně rozšlehejte. Nepromíchejte úplně!

4

Na pánvi rozehřejte plátek másla a vlijte vaječnou směs. Pomocí ploché vařečky směs několikrát od strany ke straně shrňte, přičemž pánev nakloňte tak, aby syrová vejce přetekla na máslo. Tím docílíte jemné a nadýchané struktury, která se vytvoří jen tehdy, pokud se omeleta bude dělat hodně rychle.

5

Hotovou omeletu naplňte houbami a podávejte.

6

Pokud máte rádi, dozdobte sušenými rajčaty v oleji.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře