Pomazánka na topinky plná železa

Masojedlíci si na doplnění železa do organismu dají tatarák. Vegetariáni a vegani tuhle pomazánku :-)

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g červené řepy
  • 100 g červené čočky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička sladké papriky
  • špetka chilli koření
  • 3 stroužky česneku
  • pepř
  • sůl

Postup

1

Čočku propláchneme, řepu oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do menšího hrnce a zalijeme vodou tak, aby přesahovala suroviny asi o 1 cm. Vaříme na mírném plameni 20 minut.

2

Voda by se měla téměř všechna vyvařit, pokud jí trošku zůstalo, můžeme jí slít.

3

Ručním mixérem rozmixujeme s olejem a kořením, utřený česnek přidáme nakonec.

Poznámka

Nejlépe chutná na topinkách – to je můžeme ještě obložit na jemné kroužky nakrájenou cibulí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Marocký losos s kuskusem

Francouzský toast

7 nejlepších pomazánek na silvestrovské jednohubky

Špenátové palačinky

Letní tvarohový koláč s angreštem, borůvkami a smetanou

Vánoční cukroví – bílkové pusinky s vanilkou a čokoládovým mramorováním

Krémová citronová roláda

Vepřové špalíky se schwarzwaldskou šunkou a tymiánem

Kuřecí prsa s bramborovo-celerovým pyré

Calzone di bietole

Alsaský cibulový koláč

Zadělávaná mrkev s brokolicí