Pomazánka na topinky plná železa

Masojedlíci si na doplnění železa do organismu dají tatarák. Vegetariáni a vegani tuhle pomazánku :-)

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g červené řepy
  • 100 g červené čočky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička sladké papriky
  • špetka chilli koření
  • 3 stroužky česneku
  • pepř
  • sůl

Postup

1

Čočku propláchneme, řepu oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do menšího hrnce a zalijeme vodou tak, aby přesahovala suroviny asi o 1 cm. Vaříme na mírném plameni 20 minut.

2

Voda by se měla téměř všechna vyvařit, pokud jí trošku zůstalo, můžeme jí slít.

3

Ručním mixérem rozmixujeme s olejem a kořením, utřený česnek přidáme nakonec.

Poznámka

Nejlépe chutná na topinkách – to je můžeme ještě obložit na jemné kroužky nakrájenou cibulí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Raw nudle s mákem

Voňavý ovocný pečený čaj

Špenátový krém s parmazánem

Plněné rolky z uzeného lososa

Mrkvové cupcakes s pomarančovým cream cheese krémom

Čočkový dhal s mungo fazolkami

Bryndzová klasika trochu inak

Panenka na černém pepři a rozmarýnu

Řepná pomazánka

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Domácí veganský sýr s česnekem a bylinkami

Zapečená šunka se špenátem