Jednoduchá chutná bábovka

Marek Novák

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 2 ks vajec
  • 1 hrnček mlieka ( ideálne plnotučného )
  • 1/2 hrnčeku oleju
  • kakao

Postup

1

Všetky ingrediencie dáme do misy a zmiešame dokopy, pokial sa vytvorí pekné žlté cesto. Medzitým si formu na pečenie vytrieme Herou a pomúčime vnútro formy, aby sa nám bábovka neprilepila.

2

Keď je cesto pripravené a bez hrudiek, tak 3/4 prelejeme do vymastenej a pomúčenej formy. Zvyšnú 1/4 necháme v mise a pridáme kakao (množstvo záleží od Vás ako velmi kakaovú bábovku chcete). Pripravíme si trúbu na cca 180-200°C.

3

Po zmiešaní kakaa, zvyšnú 1/4 prelejeme do formy. Keď je trúba rozohriata, tak do nej vložíme formu a necháme piect cca 45-60min.
Priebežne kontrolujeme paličkou resp špilkou, čí sa k nej neprilepí cesto. Bábovka je hotová ked vytiahnete paličku čistú bez cesta.

4

Bábovku necháme vychladnúť a môžeme ju posypať buď práškovým cukrom, kokosom, poliať čokoládov atd..dekorácia je len na Vás :).

5

Dobrú chuť :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Těstoviny s brokolicí

Španělský slaný koláč empanada gallega

Vláčné dýňové cupcakes s čokoládovým mascarpone

Rebarborová limonáda

Zdravý višňový koláč

Citronový koláč s ricottou a olivovým olejem

Delikátní těstovinový salát s červenými hrozny, ořechy a slaninou

Nadýchaný kakaový korpus bez vajec

Domácí povidla bez přidaného cukru

Vepřové na houbách

Krevety na másle se studeným dipem

Řepné karbanátky pečené v troubě