Domácí chleba
Tento recept se mi velice líbí z důvodu, domácího čerstvého pečiva a je tam relativně krátká doba kynutí oproti jiným receptům a člověk si tam může dát vše co má rád :-)

Ingredience na 4 porce
- 500g hladké mouky
- 10g sušeného droždí
- kávová lžička cukru
- dvě kávové lžičky soli
- 400 ml vody
Postup
Celkový čas přípravy: 120 min
Všechny ingredience zamíchejte dohromady a nechte 20 minut kynout na teplém místě. Poté těsto vysypte z nádoby a prohnětejte, aby vzniknul bochánek.
Poté ho vložíte na jemně pomazaný pekáč a necháte ještě 45 minut kynout. Pak bochánek potřeš trochou mléka a třikrát nakrojíte jak je na úvodní fotografii a přikryjete. Peče se v troubě 35 minut na 240°C správně by měl dunět.
Mohlo by vás zajímat:
Přílohy
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře