Domácí chleba

Tento recept se mi velice líbí z důvodu, domácího čerstvého pečiva a je tam relativně krátká doba kynutí oproti jiným receptům a člověk si tam může dát vše co má rád :-)

Yvonne F

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 10g sušeného droždí
  • kávová lžička cukru
  • dvě kávové lžičky soli
  • 400 ml vody

Postup

1

Všechny ingredience zamíchejte dohromady a nechte 20 minut kynout na teplém místě. Poté těsto vysypte z nádoby a prohnětejte, aby vzniknul bochánek.

2

Poté ho vložíte na jemně pomazaný pekáč a necháte ještě 45 minut kynout. Pak bochánek potřeš trochou mléka a třikrát nakrojíte jak je na úvodní fotografii a přikryjete. Peče se v troubě 35 minut na 240°C správně by měl dunět.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ořechové kostky s čokoládovou polevou

Sladké jáhlové kuličky s kokosem a oříšky

Cuketové špagety alla carbonara

Pikantní vepřové nudličky

Sýrové sušenky

Božské čokoládové smoothie plné zdraví

Hovězí carpaccio s rukolou, parmazánem a plody kapary

Krémová polévka z dýně a tuřínu, se šalvějovými květy

Gulášová polévka

Játrová omáčka

Extra vláčný čokoládový moučník s vanilkovou zmrzlinou

Perlivá citronáda s vůní šalvěje slazená stévií