fbpx

Domácí chleba

Tento recept se mi velice líbí z důvodu, domácího čerstvého pečiva a je tam relativně krátká doba kynutí oproti jiným receptům a člověk si tam může dát vše co má rád :-)

Domácí chleba

Ingredience na 4 porce

  • 500g hladké mouky
  • 10g sušeného droždí
  • kávová lžička cukru
  • dvě kávové lžičky soli
  • 400 ml vody

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Všechny ingredience zamíchejte dohromady a nechte 20 minut kynout na teplém místě. Poté těsto vysypte z nádoby a prohnětejte, aby vzniknul bochánek.

2

Poté ho vložíte na jemně pomazaný pekáč a necháte ještě 45 minut kynout. Pak bochánek potřeš trochou mléka a třikrát nakrojíte jak je na úvodní fotografii a přikryjete. Peče se v troubě 35 minut na 240°C správně by měl dunět.

Mohlo by vás zajímat:
Přílohy

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře