Domácí chleba

Tento recept se mi velice líbí z důvodu, domácího čerstvého pečiva a je tam relativně krátká doba kynutí oproti jiným receptům a člověk si tam může dát vše co má rád :-)

Yvonne F

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 10g sušeného droždí
  • kávová lžička cukru
  • dvě kávové lžičky soli
  • 400 ml vody

Postup

1

Všechny ingredience zamíchejte dohromady a nechte 20 minut kynout na teplém místě. Poté těsto vysypte z nádoby a prohnětejte, aby vzniknul bochánek.

2

Poté ho vložíte na jemně pomazaný pekáč a necháte ještě 45 minut kynout. Pak bochánek potřeš trochou mléka a třikrát nakrojíte jak je na úvodní fotografii a přikryjete. Peče se v troubě 35 minut na 240°C správně by měl dunět.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí chilli omáčka sambal

Koláč s jablky, tvarohovou náplní a pečenými kaštany

Zasněžený dortík

Nepečený cheesecake s jahodami

Paleo makovec

Red velvet cake

Květákové housky

Pečený hermelín s vlašskými ořechy a malinami

Pečený tvarohový koláč

Kokosové kuličky v čokoládě ze 3 ingrediencí

Dýňová polévka

Rychlé kuře s rajčaty a mozzarellou z jedné pánve za 15 minut