Jablečné polštářky

Honí vás občas mlsná a potřebujete zahnat chuť na sladké něčím zdravým? Pak jsou jablečné polštářky volbou právě pro vás.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g jablek (čistá váha po oloupání)
  • 90 g bílého tofu natural (polovina kostky)
  • 200 g ovesných vloček
  • šťáva z poloviny citronu
  • špetka soli
  • 1 vrchovatá lžička skořice
  • mletý hřebíček a kardamom podle chuti

Postup

1

Jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Vymačkáme z nich na cedníku šťávu. Ke šťávě přidáme ještě šťávu z poloviny citronu a rozmixujeme společně s polovinou bílého tofu.

2

Ovesné vločky rozmixujeme na jemnou mouku.

3

K jablkům přidáme špetku soli (zvýrazní jejich sladkost), rozmixované tofu se šťávou a vše zahustíme ovesnými vločkami.

4

Rukou vytvarujeme delší válečky, dáme je na plech, rukou trošku zploštíme a narýhujeme je obracečkou (viz foto u dýňových polštářků se špenátem).

5

Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 30 - 40 minut. Hotové polštářky od sebe oddělíme nožem a necháme je vystydnout napři. v hrnci pod pokličkou. Tím vnitřek ztuhne a "kůrka" přestane být tuhá. ..nejlepší jsou od druhého dne.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Žampionové rizoto

Medovo-česnekové kuře s dijonskou hořčicí do 30 minut

Paleo bublanina

Zeleninový guláš s fazolemi a kolínky z jednoho hrnce

Svěží pesto z medvědího česneku hotové za 10 minut

Čokoládový fondant

Reuben sendvič

Kuskus na sladko

Veselé velikonoční sušenky s čokoládovým krémem a vajíčky

Zapečené conchiglioni s ricottou a špenátem

Brambory zapečené se slaninou a vejci

Tvarohová torta s orechovo-mrkvovým cestom