Jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Vymačkáme z nich na cedníku šťávu. Ke šťávě přidáme ještě šťávu z poloviny citronu a rozmixujeme společně s polovinou bílého tofu.
Ovesné vločky rozmixujeme na jemnou mouku.
K jablkům přidáme špetku soli (zvýrazní jejich sladkost), rozmixované tofu se šťávou a vše zahustíme ovesnými vločkami.
Rukou vytvarujeme delší válečky, dáme je na plech, rukou trošku zploštíme a narýhujeme je obracečkou (viz foto u dýňových polštářků se špenátem).
Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 30 - 40 minut. Hotové polštářky od sebe oddělíme nožem a necháme je vystydnout napři. v hrnci pod pokličkou. Tím vnitřek ztuhne a "kůrka" přestane být tuhá. ..nejlepší jsou od druhého dne.