Jablečné polštářky

Honí vás občas mlsná a potřebujete zahnat chuť na sladké něčím zdravým? Pak jsou jablečné polštářky volbou právě pro vás.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g jablek (čistá váha po oloupání)
  • 90 g bílého tofu natural (polovina kostky)
  • 200 g ovesných vloček
  • šťáva z poloviny citronu
  • špetka soli
  • 1 vrchovatá lžička skořice
  • mletý hřebíček a kardamom podle chuti

Postup

1

Jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Vymačkáme z nich na cedníku šťávu. Ke šťávě přidáme ještě šťávu z poloviny citronu a rozmixujeme společně s polovinou bílého tofu.

2

Ovesné vločky rozmixujeme na jemnou mouku.

3

K jablkům přidáme špetku soli (zvýrazní jejich sladkost), rozmixované tofu se šťávou a vše zahustíme ovesnými vločkami.

4

Rukou vytvarujeme delší válečky, dáme je na plech, rukou trošku zploštíme a narýhujeme je obracečkou (viz foto u dýňových polštářků se špenátem).

5

Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 30 - 40 minut. Hotové polštářky od sebe oddělíme nožem a necháme je vystydnout napři. v hrnci pod pokličkou. Tím vnitřek ztuhne a "kůrka" přestane být tuhá. ..nejlepší jsou od druhého dne.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pikantní bramborovo mrkvový krém

Vláčný citrónový dort s podmáslím a jemným limetkovým krémem

Fit blondies s jablečným pyré, medem a ořechy hotové do 30 min

Video: Raw cuketové špagety Alfredo z piniových oříšků

Šmakounovy štíhlé nudle s pestem a tuňákovými kuličkami

Mrkvovo – jablečný perník

Kuře na pomerančích s kokosovým mlékem

Salát z pečené z dýně hokkaido a červené řepy s ořechy

Letní cuketový chléb s česnekem a cheddarem

Výborná pomazánka z tvarůžků

Světoznámý čokoládový dortík s tekutým vnitřkem – Lava cake

Cuketové karbanátky s tofu