fbpx

Nepečené arašídové kopečky s karamelem a bílou čokoládou

Na tyto sladké kopečky nemusíte ani zapínat troubu :). Jednoduchý recept na cukroví v podobě malých hromádek arašídovo-karamelové směsi, obalené v bílé čokoládě vám zabere minimum času a pochutnají si na něm děti i dospělí.

  • Doba přípravy: 45 minut + čas na chlazení
  • Porce: cca 24 ks
recept-na-nepecene-cukrovi-s-karamelem-a-arasidy

Ingredience

  • 30 karamelek
  • 3 lžíce smetany
  • 15 g másla
  • 1 hrnek nesolených arašídů
  • 360 g bílé čokolády

polar-bear-paws-3

Postup

1

Plech vyložte pečícím papírem a dejte prozatím bokem.

2

Karamelky rozpusťte společně s máslem a smetanou v mikrovlnce nebo nad parou dohladka.

3

Vmíchejte do směsi arašídy a poté ji nechte přibližně 15 minut chladnout za občasného zamíchání.

4

Poté dávkujte na plech malé  kopečky směsi pomocí lžíce. Poté vložte plech do lednice na 30 minut až hodinu.

5

Rozpusťte bílou čokoládu nad parou a postupně v ní namáčejte zatuhlou karamelovou směs. vraťte zpět na pečící papír.

6

Plech opět vložte do lednice přibližně na hodinu a nechte zatuhnout. Skladujte v ve vzduchotěsné nádobě.

Mohlo by vás zajímat:
čokoláda cukroví karamel karamelky nepečené nepečené cukroví sladké recepty smetana vánoce Cukroví Vegetariánské

Zdroj: garnishandglaze.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře