Nepečené arašídové kopečky s karamelem a bílou čokoládou

Na tyto sladké kopečky nemusíte ani zapínat troubu :). Jednoduchý recept na cukroví v podobě malých hromádek arašídovo-karamelové směsi, obalené v bílé čokoládě vám zabere minimum času a pochutnají si na něm děti i dospělí.
  • Doba přípravy: 45 minut + čas na chlazení
  • Porce: cca 24 ks

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 30 karamelek
  • 3 lžíce smetany
  • 15 g másla
  • 1 hrnek nesolených arašídů
  • 360 g bílé čokolády

Postup

1

Plech vyložte pečícím papírem a dejte prozatím bokem.

2

Karamelky rozpusťte společně s máslem a smetanou v mikrovlnce nebo nad parou dohladka.

3

Vmíchejte do směsi arašídy a poté ji nechte přibližně 15 minut chladnout za občasného zamíchání.

4

Poté dávkujte na plech malé  kopečky směsi pomocí lžíce. Poté vložte plech do lednice na 30 minut až hodinu.

5

Rozpusťte bílou čokoládu nad parou a postupně v ní namáčejte zatuhlou karamelovou směs. vraťte zpět na pečící papír.

6

Plech opět vložte do lednice přibližně na hodinu a nechte zatuhnout. Skladujte v ve vzduchotěsné nádobě.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládový krém s ovocem

Francouzské toasty

Jemná bramborová polévka s kousky slaniny a tymiánem

Těstoviny s medvědím česnekem, kuřetem, ořechy a nivou

Tvarohový koláč se zakysanou smetanou a jablky

Domácí mléčný marcipán na potahování dortů a tvorbu figurek

Lokše

Sicilské cannoli

Recept na batátovou pizzu bez mouky

Šopský salát

Super snadné Nutella muffiny

Bezlepkový čokoládový dortík