
Suché ingredience
Mokré ingredience
Krém
Pomerančová poleva
Zdobení
Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a moukou vysypte 25 cm bábovkovou formu a dejte prozatím bokem.
V jedné misce promíchejte všechny suché ingredience. V druhé rozšlehejte vejce a přidejte ostatní mokré ingredience. Přelijte je k suchému mixu, lehce promíchejte a přidejte nastrouhanou mrkev.
Přibližně 3 hrnky těsta nalijte do připravené formy. Ingredience na krém promíchejte dohromady a nalijte jej na těsto ve formě tak, aby se nedotýkal okrajů. Zalijte zbývajícím mrkvovým těstem.
Pečte přibližně 45 minut, poté zakryjte alobalem, snižte teplotu na 160 °C a pečte dalších 25 až 30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu těsta nevyjde suchá. Nechte 10 minut chladnout a poté vyklopte bábovku na rošt k úplnému vychladnutí.
Na polevu smíchejte všechny ingredience na ni kromě moučkového cukru. Přidejte jej jako poslední a vyšlehejte do hladké směsi. Krém poté vložte do lednice aspoň na 10 minut před používáním.
Jakmile bábovka vychladne, polijte ji připravenou polevou a servírujte. Zbytek bábovky skladujte v lednici.