Mrkvová kaše s patizonem a ořechy

Dnešní podoba zeleninové kaše je ve sladké variantě. Kolikrát jsem zeleninu použila i při přípravě sladkých jídel a i tentokrát mi byla nápomocna. Tato kaše může být skvělou snídaní nebo vydatnou svačinou, záleží jen na vás, kdy se ji rozhodnete připravit.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g patizonu
  • 300 g mrkve
  • 35 g másla
  • 60 ml smetany (12%) (nebo lze použít mléko živočišné/rostlinné)
  • 1 lžíce medu
  • hrst brusinek
  • hrst mandlí, lískových ořechů, kešu
  • špetka muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka soli

Postup

1

Nejprve si očistíme a nakrájíme mrkev a patizon. Dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, tak aby byla mrkev i patizon ponořené a vaříme cca 7 minut.

2

Poté necháme vychladnout, scedíme a pomocí šťouchadla na brambory rozšťoucháme.

3

Přidáme ohřátou smetanu (nebo mléko), máslo a vyšleháme.

4

Na závěr vmícháme med, muškátový oříšek a skořici. Podáváme ozdobené směsí ořechů a brusinek.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Slávky na víně

Třívrstvé kakaové řezy s jogurtem, karamelem a čokoládovou polevou

Bramborové bochánky plněné lesními houbami

Čokoládovo-banánový fondán

Panna cotta s lesním ovocem

Pikantní hořčičná marináda s česnekem a bazalkou

Kuřecí roláda s květákovo-bramborovým pyré

Salát s řepou a fetou

Špaldovo-ovesné knedlíky se švestkami

Punčová kolečka

Velikonoční beránek zdravější varianta

Video: Extra vláčný čokoládový dort