fbpx

Domácí burákové máslo

homemade-peanut-butter-eating-rules-jolly-tomato

Ingredience

  • 2 hrnky buráků
  • 1/2 lžičky soli (pozor, pokud náhodou používáte už nasolené buráky)
  • 1-2 lžíce burákového nebo jiného oleje (libovolné, olej se může přidat pro jemnější texturu)
  • 1-2 lžíce medu nebo sladidla (opět libovolné)
  • dále můžete přidat třeba trochu kakaa, skořice, nutelly či namíchat s jinými ořechy

52d5c6d1dbfa3f5b21001e21._w.540_s.fit_

Kupujete burákové máslo? Špatně. Na jeho výrobu totiž potřebujete ze základu jen jednu surovinu a pár minut času. Jděte zkusit domácí a už se ke kupovanému nevrátíte. 🙂

U domácího másla musíte bohužel počítat s tím, že nikdy nedosáhnete naprosté hladkosti jako u kupovaného, možná jen s nějakým hodně výkonným robotem, ale nebojte, na chutnosti mu to neubírá!

Postup:

Krok 1.

Buráky nasypte na plech vyložený pečícím papírem a 10 minut je nechte v troubě vyhřáté na 180°C. Tento krok můžete vynechat, ale nahřátím tuku v burácích dosáhnete lepší konzistence a snazšího rozmixování.

Krok 2.

Teplé buráky vložte do mixéru a pulzy rozemelte na drobnější kousky.

Krok 3.

Zapněte mixér, po minutě ho vypněte, stěrkou setřete okraje. Opakujte ještě alespoň třikrát.

Krok 4.

Před posledním mixováním můžete přidat ostatní libovolné ingredience.

Uchovávejte v uzavíratelné nádobě. V lednici vydrží několik týdnů.

 

Mohlo by vás zajímat:
domácí recepty sladké sladké recepty

Zdroj: www.thekitchn.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře