Ředkvičkový salát

Karolína

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Tento salát je ideální jako lehká příloha nebo osvěžující předkrm, který přináší do jídelníčku živé barvy a výrazné chutě. Ředkvičky jsou bohaté na vitamín C, který podporuje imunitní systém a zlepšuje zdraví pokožky. Jde o nízkokalorický salát.

Ingredience

  • 1 svazek ředkviček
  • 1 okurka
  • 1 jarní cibulka
  • 2 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky (například petržel nebo kopr)

Postup

1

Příprava zeleniny:

  • Ředkvičky omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Okurku oloupejte (pokud je to potřeba) a nakrájejte na tenké plátky nebo půlměsíce. Jarní cibulku nakrájejte na tenká kolečka.
2

Příprava zálivky:

  • V malé misce smíchejte zakysanou smetanu (nebo bílý jogurt), olivový olej a citronovou šťávu. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
3

Sestavení salátu:

  • Větší misku naplňte nakrájenými ředkvičkami, okurkou a jarní cibulkou. Přidejte zálivku a dobře promíchejte, aby byla zelenina rovnoměrně pokryta.
4

Dochucení a servírování:

  • Salát posypte čerstvými bylinkami, například nasekanou petrželkou nebo koprem, a ještě jednou jemně promíchejte. Podávejte ihned jako lehký předkrm nebo přílohu.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pohankové muffiny s jablky a vlašskými ořechy

Dvojfarebný tvaroháčik

Jablečný štrůdl

Jogurtové lívanečky s jáhlovými vločkami a borůvkami

Švestkové knedlíky s rumovou omáčkou

Pistáciové dortíky s malinami

Křehké kynuté uzlíky s česnekem a strouhaným čedarem

Česneková cizrna se zeleninou a krémovou polentou

6 receptů na zdravé zeleninové chipsy

Makové bochánky z bramborové kaše

Bůček dušený v kokosové vodě

Shakshuka – pánev plná rajčat, paprik a vajíček