Korpus:
Krém:
Nejprve si rozmixujte sušenky na prášek, přilijte rozpuštěné máslo a zamíchejte. Pokud nemáte dortovou formu z nepřilnavého teflonu, vymažte ji máslem. Vytvořenou sušenkovou hmotu vtlačte rovnoměrně na dno koláčové formy. Borůvky si rozmixujte na pyré.
Na náplň si nejprve vyšlehejte mascarpone s tvarohem, smetanou a cukrem, poté postupně zašlehejte vajíčka a asi 1/3 borůvkového pyré na obarvení, zbytek si nechejte na želatinu. Vlijte krém na sušenkový korpus. Troubu si předehřejte na 140° a dejte péct na 60 minut.
Neděste se, pokud Vám krém během pečení nerovnoměrně nabobtná, po vytáhnutí z trouby zase klesne a povrch bude nakonec pěkně rovný. Po hodině pečení troubu vypněte, otevřete ji, ale dort v ní ještě tak 10 minut nechejte, aby neměl teplotní šok.
Želatinu si připravte podle návodu na obalu. Pokud děláte želatinu z prášku, použijte celý sáček, pokud máte plátkovou, stačí nechat nabobtnat dva plátky. Do hotové želatiny zamíchejte zbytek borůvkového pyré a vylijte na vychladlý dort a dejte chladit alespoň na 2 hodiny do lednice.
Pak už můžete baštit!