Domácí čokopiškoty s pomerančovou náplní

Upečte si doma výborné čokopiškoty bez zbytečných konzervantů a barviv. Tato varianta je s pomerančovou náplní, ale samozřejmě můžete dát jakoukoli jinou. Veřte, že oproti kupovaným jsou tyto piškoty chuťově nesrovnatelné.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 4 vejce
  • 4 lžíce cukru krystal
  • 4 lžíce polohrubé mouky

Želé

  • 350 ml pomerančové šťávy (použijte čerstvě vymačkanou nebo koupený džus)
  • 3 lžíce cukru krystal
  • 1 balíček želatiny

Poleva

  • 200 g hořké čokolády
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Postup

1

Vajíčka s cukrem vyšlehejte do pěny. Přidejte mouku a promíchejte. Těsto pak vylijte do připraveného plechu (cca 24 x 34 cm) a pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova. Poté vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

2

Během pečení korpusu si připravte želé. V míse smíchejte pomerančovou šťávu, cukr a želatinu (tu si připravte podle návodu). Důkladně promíchejte a nalijte do jiného plechu stejné velikosti jako plech s korpusem. Nechte ztuhnout.

3

Přichystejte si kulaté vykrajovátko nebo sklenici s menším obvodem. Vykrojte kolečka z upečeného korpusu a o něco menší kolečka ze ztuhlé želatiny. Na kolečka piškotu položte kolečka želatiny.

4

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a vmíchejte cukr s olejem. Na připravená kolečka piškotu a želé nalijte rozpuštěnou čokoládu a nechte ztuhnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}