Domácí čokopiškoty s pomerančovou náplní
Ingredience
Těsto
- 4 vejce
- 4 lžíce cukru krystal
- 4 lžíce polohrubé mouky
Želé
- 350 ml pomerančové šťávy (použijte čerstvě vymačkanou nebo koupený džus)
- 3 lžíce cukru krystal
- 1 balíček želatiny
Poleva
- 200 g hořké čokolády
- 2 lžíce cukru moučka
- 1 lžíce rostlinného oleje
Postup
Vajíčka s cukrem vyšlehejte do pěny. Přidejte mouku a promíchejte. Těsto pak vylijte do připraveného plechu (cca 24 x 34 cm) a pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova. Poté vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Během pečení korpusu si připravte želé. V míse smíchejte pomerančovou šťávu, cukr a želatinu (tu si připravte podle návodu). Důkladně promíchejte a nalijte do jiného plechu stejné velikosti jako plech s korpusem. Nechte ztuhnout.
Přichystejte si kulaté vykrajovátko nebo sklenici s menším obvodem. Vykrojte kolečka z upečeného korpusu a o něco menší kolečka ze ztuhlé želatiny. Na kolečka piškotu položte kolečka želatiny.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a vmíchejte cukr s olejem. Na připravená kolečka piškotu a želé nalijte rozpuštěnou čokoládu a nechte ztuhnout.