Krémová patizonová polévka
V sezóně ovoce a zeleniny, je toho tolik, že člověk už neví co dříve zpracovat a hlavně jakým způsobem. Proto přináším recept na patizónovou polévku, protože my aktuálně již nevíme, co s ním! :-)

Ingredience na 3 porce
- 1 malá cibule
- 1 středně veliká mrkev
- 2 větší brambory
- 1/2 menšího patizonu
- kousek petržele
- 1 lžíce zakysané smetany
- ghí (máslo, olej, sádlo)
- domácí vegeta/jiné polévkové koření (např. Sbohem soli Sonnentor)
- sůl
- voda
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Cibulku si nakrájíme na drobno a necháme na ghí zesklovatět.
Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na jemno nakrájený patizon a chvíli restujeme, než to začně krásně vonět a měnit trošku barvu.
Poté přihodíme nakrájený brambor, koření a zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořeno.
Vaříme do změknutí zeleniny.
Rozmixujeme, dochutíme solí a rozmícháme lžíci (nebo dle chuti i 2) zakysané smetany
Poznámka
Můžete zkusit pro lepší chuť přidat i kousek celeru a česneku
Mohlo by vás zajímat:
mrkev petržel zelenina Brambory Polévky Vegetariánské
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře