Krémová patizonová polévka

V sezóně ovoce a zeleniny, je toho tolik, že člověk už neví co dříve zpracovat a hlavně jakým způsobem. Proto přináším recept na patizónovou polévku, protože my aktuálně již nevíme, co s ním! :-)

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 malá cibule
  • 1 středně veliká mrkev
  • 2 větší brambory
  • 1/2 menšího patizonu
  • kousek petržele
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • ghí (máslo, olej, sádlo)
  • domácí vegeta/jiné polévkové koření (např. Sbohem soli Sonnentor)
  • sůl
  • voda

Postup

1

Cibulku si nakrájíme na drobno a necháme na ghí zesklovatět.

2

Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na jemno nakrájený patizon a chvíli restujeme, než to začně krásně vonět a měnit trošku barvu.

3

Poté přihodíme nakrájený brambor, koření a zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořeno.

4

Vaříme do změknutí zeleniny.

5

Rozmixujeme, dochutíme solí a rozmícháme lžíci (nebo dle chuti i 2) zakysané smetany

Poznámka

Můžete zkusit pro lepší chuť přidat i kousek celeru a česneku

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krémové rizoto s lososem a čerstvými paprikami

Arašídový dort s podmáslím a cukrovou polevou

Linecké kostičky s ořechy a medem

Mandlovo – špaldová galetka s broskvemi (galette)

Turecké jogurtové brambory pečené v troubě do 30 minut

„Kulatá“ krémová pomazánka se dvěma druhy sýrů a sekanými mandlemi

Pečená dýňová polévka s jablkem

Cheesecake s čokoládovou pěnou

Video: Fitness květákové tortily s koriandrem, pečené v troubě

Rýžové vločky se sojovým mlékem a ovocem

Batátovo-čočková polévka

Čokoládový dort Ferrero