Nepečené müsli tyčinky

Nemám moc v oblibě hrníčkové recepty, ale tady udělám výjimku. Použijte jakýkoliv hrnek jako měrnou jednotku, rozmixujte a po ztuhnutí servírujte. Přináším vám postupy dva – jeden s konkrétními přísadami a druhý univerzální, který funguje s jakýmkoliv druhem plodů, vloček, semínek či ořechového másla.

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Recept (h = hrnek)

  • 1 h mandlí a vlašských ořechů
  • 2 h sušených datlí
  • 1/2 h mandlového másla
  • 1/2 h jáhlových vloček
  • lžíce lněného semínka
  • špetka soli

Recept univerzální (h = hrnek)

  • 1 h ořechů nebo směsi ořechů a semínek
  • 2 h sušeného ovoce
  • 1/2 h ořechového másla
  • 1/2 h vloček
  • lžíce lněného semínka
  • špetka soli

Postup

1

Suché ingredience nasucho opražte do rozvonění. Nechte vychladnout a pak spolu se sušeným ovocem, ořechovým máslem a solí rozmixujte v mixéru. Mixujte tak dlouho, dokud směs nezačne hrudkovatět a lepit. Vmačkejte ji do formy vyložené pečicím papírem a nechte v chladu ztuhnout. Zpravidla ji nechám přes noc v lednici a ráno nakrájím ostrým nožem. Tyčinky skladujte v krabičce, klidně v pokojové teplotě.

2
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Lasagnové rolky s cuketou a 3 druhy sýrů

Muffiny s ovesnými vločkami bez tuku

Lahodné kokosky s čokoládou

Křupavá květáková pizza se sýrem, žampiony a zeleninou

Nejlepší domácí karamel

Makedonský sladký chléb kozinjak

Celozrnná palačinka plněná uzeným lososem a řeřichou

Pečená kuřecí stehna se zeleninou a slaninou z jednoho pekáče

Polévka z červeného zelí a fazolí

Jednoduché kešu sušenky bez mouky

Bramborové válečky se švestkovým rozvarem

Mini pizzy z lilku