Veganské wafle bez cukru s tofu jablečným krémem

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Wafle

  • 30 g sušených datlí
  • 20 g drcených ovesných vloček
  • 50 g oloupaných jablek
  • 5 g kokosového tuku
  • 100 ml rýžového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
  • 5 g chia semínek
  • 30g špaldové mouky

Krém

  • 70 g oloupaného jablka
  • 50 g tofu
  • 1 čajová lžička javorového nebo agávového sirupu
  • 15 g kešu oříšků
  • Na špičku nože skořice
  • Voda na podlití

Postup

1

Datle nakrájejte nadrobno. Spolu s ovesnými vločkami je vložte do nožového mixeru. Přidejte nadrobno nakrájená jablka a rozmixujte. Směs přendejte do misky, přidejte kokosový tuk, rostlinné mléko, semínka a mouku a důkladně promíchejte. Nechte odležet asi půl hodiny.

2

Jablka na krém nakrájejte nadrobno. Vložte do kastrůlku, přidejte kešu ořechy, skořici a sirup, lehce podlijte vodou a duste do měkka. Vždy, když se voda vypaří, lehce podlijte.

3

K měkkým jablkům přidejte nadrobno nakrájené tofu a vše rozmixujte tyčovým mixérem.

4

Rozehřejte waflovač a stěrkou do něj rozetřete těsto. Pečte 6-7 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketové špagety

Zakroucené listové tyčinky se dvěma druhy sýru a tymiánem do 30 minut

Domácí rakytníkový sirup

Jahodové závitky ála francouzský toust

Recept na nejjednodušší čokoládový dort

Pikantní celerové hranolky z trouby

Čokoládová roláda s arašídovým krémem a kousky čokolády

Tahini „brownies“

Citrónové špagety a parmezánové kuře

Cibulový květák s hráškem

„Monte Christo“ – máslový sendvič s goudou a šunkou

Ovocná zmrzlina