Veganské wafle bez cukru s tofu jablečným krémem

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Wafle

  • 30 g sušených datlí
  • 20 g drcených ovesných vloček
  • 50 g oloupaných jablek
  • 5 g kokosového tuku
  • 100 ml rýžového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
  • 5 g chia semínek
  • 30g špaldové mouky

Krém

  • 70 g oloupaného jablka
  • 50 g tofu
  • 1 čajová lžička javorového nebo agávového sirupu
  • 15 g kešu oříšků
  • Na špičku nože skořice
  • Voda na podlití

Postup

1

Datle nakrájejte nadrobno. Spolu s ovesnými vločkami je vložte do nožového mixeru. Přidejte nadrobno nakrájená jablka a rozmixujte. Směs přendejte do misky, přidejte kokosový tuk, rostlinné mléko, semínka a mouku a důkladně promíchejte. Nechte odležet asi půl hodiny.

2

Jablka na krém nakrájejte nadrobno. Vložte do kastrůlku, přidejte kešu ořechy, skořici a sirup, lehce podlijte vodou a duste do měkka. Vždy, když se voda vypaří, lehce podlijte.

3

K měkkým jablkům přidejte nadrobno nakrájené tofu a vše rozmixujte tyčovým mixérem.

4

Rozehřejte waflovač a stěrkou do něj rozetřete těsto. Pečte 6-7 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jemné šátečky s džemem z těsta s krémovým sýrem jen ze 3 ingrediencí

Pomazánka z vlašských ořechů

Originální slané krekery se slaninou za 15 minut

Chřestový koláč

Rychlé banánové nanuky s čokoládovou polevou a mandlemi

Čokoládový raw dort

Škvarková pomazánka se smaženou cibulkou

Alsaský cibulový koláč

Zapečené plněné žemle

Božské čokoládové kostky

Lehká vajíčková pomazánka

Rychlé máslovo-vanilkové sušenky ke kávě