Tabbouleh

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 hrsti bulguru (měla jsem jenom celý velký, lepší je střední velikost … lze udělat i z kuskusu)
  • 2 rajčata
  • 1 menší salátová okurka
  • 1 červená cibule
  • velká hrst posekané zelené petrželky (čím více, tím lépe)
  • snítka máty (podle chuti, ne každý má rád její výraznou chuť)
  • 3 PL olivového oleje
  • šťáva z jednoho citronu
  • trochu nastrouhané citronové kůry
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Cibuli, rajčata a okurku nakrájíme na co nejmenší kostičky.

2

Bulgur zalijeme cca 2–3 cm nad povrch vařící vodou, zakryjeme a necháme min. 30 minut bobtnat, dokud nebude měkký.

3

Necháme vychladnout a poté do něj vmícháme zeleninu, najemno posekanou petrželku s mátou a zalijeme zálivkou z citronové šťávy, kůry, oleje, soli a pepře. Promícháme, dochutíme podle potřeby a necháme vychladit v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Risotto s červeným vínem

Etiopská červená čočka mesir wat

Krůtí prsíčka na víně se špenátem

Pečený losos se špenátem

Silná krémová česnečka

Hlívový kuba – láska na první ochutnání

Náhrada pečiva: Fitness recept na tvarohové pečivo bez mouky

Video: Restované žampiony na bílém víně s karamelizovanou cibulkou

Hlivové krupoto s telacím stejčíkom

Špagety s mušlemi srdcovkami

Americká klasika – snadné domácí Corn Dogy

Supreme z kukuřičného kuřete s hráškovým bulgurem