Cizrna se zeleninou a rýží na indický způsob

Dnes přicházím s dalším jídlem vhodným pro vegetariány, vegany i milovníky luštěnin. Tentokrát hraje hlavní roli cizrna a garam masala. Garam masala je směs koření používaná především v Indii. Její chuť se můžu lišit podle výrobce, ale v základním složení je většinou římský kmín, černého pepř, hřebíček, muškátový květ, koriandr, kardamon a bobkový list. Hodí se k ochucování polévek, luštěninových i masových jídel.

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 ks středně velké cibule
  • 80 g cizrny (množství suché cizrny před namáčením a vařením, pokud použijete již uvařenou cizrnu, použijte 200 g)
  • 20 g rýže
  • hrst zelených fazolek
  • 40 g mražené kukuřice
  • 40 g mraženého hrášku
  • sůl, čerstvě mleté chilli, garam masala
  • 1 ČL oleje

Postup

1

Rýži propláchneme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Slijeme.

2

Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme na jemno.

3

V pánvi zahřejeme olej, přidáme pokrájenou cibulku, posypeme garam masalou a chilli a chvilku orestuejeme. Do pánve přidáme nejprve cizrnu, osolíme a poté přidáme další zeleninu.

4

Společně dusíme do měkka. Nakonec přidáme uvařenou rýži, dochutíme a servírujeme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krevetové kari

Dýňové mac & “cheese“

Recept na adventní věnec z perníku

Dýňová směs s kokosovým mlékem

Sladké cizrnové fitness kuličky bohaté na bílkoviny

Dýňové sušenky

Dýňové placky

Cizrnovo-mrkvová polévka se zázvorem a kurkumou

Video: Obrácený rebarborový koláč z mandlové mouky přelitý medovo-zázvorovým sirupem

Originální pohoštění – italský prstenec se šunkou a sýrem

Kuskus se zelenými fazolkami a baby špenátem

Soba nudle s rybou a jarní cibulkou