
Všechny ingredience si připravte předem, pak už se to tam hází jedno po druhém.
Citronovou trávu, pokud máte čerstvou, tak ji tupou stranou nože pomlaťte. Koriandr pokrájejte. Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky, stejně tak i rajčátka. Chilli papričky můžete nechat celé nebo nakrájet. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na drobno. Galangal či zázvor, pokud máte čerstvý, tak také očistěte. Krájet jej nemusíte, galangal, zázvor, citronová tráva ani limetkové listy se pak nejí! Slouží jen k dochucení. Sušeného galangalu jsem dala cca vrchovatou malou lžičku, čerstvého dejte cca 2 cm.
A teď k samotné přípravě polévky. Na rozpáleném oleji orestujte Tom yum pastu, až se trochu rozvoní, asi tak po minutce, přidejte houby, jarní cibulku, zázvor či galangal, citronovou trávu a rajčata. Minutku zarestujte, přidejte limetové listy a zalijte vývarem. 5 minut povařte a poté přidejte povolené, nezmrzlé krevety, rybí omáčku, cukr, chilli papričky, šťávu z limetky a koriandr a povařte dalších pět minut. Poté je polévka připravena k podávání.
Podávejte ihned čerstvé a horké.
Dobrou chuť ♥