fbpx

Kuřecí kousky v mangoldu

Chtěla jsem konečně vyzkoušet mangold a tak jsem si ho objednala ve Světě bedýnek. Původní idea byla, že s ním naplním kuře nebo nebo kuřecí roládky. Ale jelikož mi přišly krásné veliké listy mangoldu, tak to nakonec dopadlo tak, že kuře jsem zabalila do něj

Kuřecí kousky v mangoldu

Ingredience na 4 porce

  • 18 velkých listů mangoldu
  • 3 kuřecí prsa 
  • 1 velké rajče
  • cca polovinu menší až střední cukety
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • kousek másla na vymazání pekáčku
  • horkou vodu na spaření mangoldu
  • na podlití vodu nebo smetanu

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Začněte tím, že si spaříte mangold. Do horké vody vložte listy, z kterých jste odstranili tvrdé stonky a nechte je v ní cca 1 – 2 minuty. Listy musí být ohebné, ale ne zvadlé jako když děláte špenát. Po spaření listy osušte.

2

Kuřecí prsa osolte, opepřete a každé rozkrojte na tři části.
Vezměte dva listy mangoldu (překryjte je tak, že na každé straně bude jeden vršek listu a jeden konec stonku) a položte na jeho kraj část kuřecího prsíčka, kousek rajčete a kousek cukety a zarolujte. Můžete si pomoct špejlí nebo nití. Skládejte po pekáčku vymazaného máslem. Nakonec podlijte vodou. Můžete podlít i smetanou, i takto jsem závitky dělala a byly taktéž výborné.

Kuřecí kousky v mangoldu
3

Troubu předehřejte na 220 °C a pečte přikryté cca 35 – 45 minut.

4

Jako příloha se hodí prakticky cokoliv – rýže, brambor, quinoia, pečivo..

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Hlavní jídla

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře