Ředkvičkový salát s klíčky, jablkem, vejcem a ořechy

Bylo třeba nějak upotřebit „zbytky“ zeleniny, tak nějak od každého něco a pro tento případ je nejlepší udělat salát. Nechala jsem se inspirovat a udělala tak vlastní variaci na ředkvičkový salát. Tento salát je krásně barevný, dobře chutná a určitě je to plusový bod pro vaše zdraví.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ingredience:

  • 5-6 ředkviček
  • 3-4 hrsti polníčku
  • 1 jablko
  • citronová šťáva
  • 1 uvařené vejce
  • hrst vlašských ořechů
  • klíčky (směs mungo fazolek, čočky, vojtěšky)
  • zálivka:
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce balzamikového octa s oregánem
  • 1 lžíce medu
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Ve větší míse si ze všech ingrediencí vymícháme zálivku na salát.

2

Polníček si opláchneme a necháme okapat a zbavíme ho kořínků. Jablko nakrájíme na měsíčky a zakápneme citronovou šťávou a ředkvičky si nakrájíme na kolečka

3

Poté do mísy, kde máme zálivku dáme polníček, nakrájené jablko, ředkvičky a opatrně promícháme. Nakonec zamícháme ořechy a klíčky.

4

Při podávání dozdobíme rozkrojeným vejcem.

Poznámka

Inspirace: http://www.albert.cz/recepty/salat-s-fenyklem-jablky-redkvickami-polnickem-a-vejci

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Batáty plněné hlívou, krůtím masem a avokádem

Jak upravit brokolici, aby si zachovala vitamíny i krásnou barvu

Kuskus s grilovanou cuketou a mrkví

Proteinový koláčik

Sushi – 3 základní druhy (maki, uramaki, nigiri)

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Nepečené & zdravější domácí Snickers tyčinky připravené za 20 minut (video)

Cupcakes z quinoi

Jogurtové lívanečky s jáhlovými vločkami a borůvkami

Celozrnné tousty s jednoduchou mrkvovou pomazánkou

Kakaová roláda s čokoládovým krémem, marmeládou a polevou

Pomazánka z pečeného lilku

Špaldové palačinky s mozzarelou a bazalkovým pestem