Kuřecí kousky s ananasem

V poslední době mi spousta lidí říká, že je pro ně vaření jen povinností. Prý mě obdivují za to, že dokážu stát za plotnou i několik hodin. Jenže to je také tím, že já vařit nemusím, proto vařím s radostí. A nemyslete si, také jsou dny, kdy se mi do toho vůbec nechce. Dnes tu mám pro vás jednu rychlovku. Jedná se o úplně obyčejné jídlo, ale myslím si, že mnohým z vás bude chutnat.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 600 g kuřecích nebo krůtích prsou
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • 100 g kukuřičného škrobu
  • 3 vejce
  • olej na smažení
  • 200 ml čerstvě vymačkané šťávy z ananasu (můžete použít i ananasový džus)
  • 100 g třtinového cukru
  • 80 ml kvalitní sójové omáčky (Kikkoman)
  • 1 lžička drceného česneku
  • ½ lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 nasekaná červená paprika
  • 250 g ananasu (nakrájeného na drobné kousky)
  • 2 jarní cibulky (na kolečka)

Postup

1

Kuřecí (krůtí) prsa očistíme a nakrájíme na kostičky. Poté v misce osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.

2

Troubu si předehřejeme na 160 stupňů.

3

Do mísy si nasypeme kukuřičný škrob a dáme do něj kousky masa. Důkladně promícháme, aby byly kousky obalené škrobem.

4

Poté si v jiné míse zlehka rozšleháme vejce. V nich poté namáčíme maso, které na oleji osmahneme dozlatova. Usmažené kousky umístíme do střední zapékací mísy.

5

Mezitím si v míse smícháme šťávu z ananasu, třtinový cukr, sojovou omáčku, česnek a kukuřičný škrob. Do této směsi přidáme nasekanou červenou papriku, nakrájený ananas a jarní cibulky. Vše poté nalijeme do zapékací mísy na maso a pečeme 50–60 minut.

6

Zhruba každých deset minut směs promícháme.

7

Podáváme s rýží.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Panenský špíz s jablky

Dýnovy džus

Steak z tuňáka na barevném pepři a mořské soli

Video: Veganské lahodné burgery z fazolí a mrkve

Kuskus s červenou řepou, mandarinkou, kešu

Rychlý recept na domácí máslové karamelky

Boeuf bourguignon – hovězí po burgundsku

Rychlý závin plněný cuketou, šunkou a sýrem

Drobenkový koláč s brusinkami

Jahodové řezy s piškotovým korpusem a pudinkem

Svieže letné cestoviny

Kremrole