Kuřecí kousky s pikantní chill omáčkou

Pro všechny fanoušky a milovníky chilli přinášíme recept vyšperkovaný k dokonalosti. Ostrost chilli a jemnost smetany vytvoří delikátní chuť, která ještě dlouho zůstane na jazyku.

Snadné a rychlé

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • celé kuře (vykoštěné)
  • 6–8 chilli papriček
  • menší paličku česneku
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • olivový olej
  • sůl a kmín (mletý)
  • kuřecí vývar (může být i bujón)
  • 4 lžíce balsamica (bílého)
  • 120–150 ml smetany

Postup

1

Papričky očistíme, zbavíme stopek, rozřízneme na půl a odstraníme většinu semínek. Oloupeme paličku česneku a společně s papričkami a rajčatovým protlakem vložíme do mixéru.

2

Mixujeme, dokud konzistence nepřipomíná pastu a většina papriček je rozmělněná.

3

V pánvi rozpálíme olej, kuřecí kousky zbavíme kůže, posypeme kmínem a solí a opékáme po obou stranách.

4

Jakmile začne kuře zlátnout, přidáme paprikovou směs, ocet a podlijeme vývarem. Dusíme do měkka, v mezičase pravidelně podléváme.

5

Až je kuře hotové, přilijeme smetanu a necháme ještě chvíli dusit, aby zhoustla omáčka.

6

Podáváme s rýží.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cheesecakové jednohubky se skořicí a čokoládovým zdobením

Vanilkové cupcakes s jemným krémem a marcipánem

Cuketové placičky se sýrem a bazalkou

Citrónový krém (lemon curd)

Hlivové krupoto s telacím stejčíkom

Opečený kapr s kořenovou zeleninou a cizrnou

Hubová praženica

Strouhaný kokosovo-tvarohový koláč

Letní bylinkovo – ovocná limonáda

Dýňový cheesecake s karamelizovanými kousky hrušek

Zapečené lilky

Ježci s lískovým oříškem