Nápoj, který nakopne metabolismus a posílí imunitu

Cítíte se unavení, ale nechcete se nalévat kyselou kávou, či energetickými drinky? Pak je tento recept přímo pro vás. 🙂
Med zvyšuje populace probiotických bakterií ve střevech, čímž zvyšuje obranyschopnost organismu, zlepší trávení, snižuje cholesterol a působí jako prevence proti rakovině střeva. V kombinaci s citrónem působí jako skvělé antiseptikum a působí tak proti nechtěným bakteriím. Zázvor též působí antibakteriálně, navíc má analgetické a antipyretické účinky. Jeho hlavní složka gingerol zrychluje metabolismus a působí podobně jako kapsaicin. Více o medu zde. Více o medu zázvoru zde.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingrediencie

  • 300 – 350 g čerstvého zázvoru
  • 1 citrón
  • 150 – 200 g medu

Užíváme 1 lžičku denně. Ideálně hned ráno při snídani. Nedoporučujeme dávat do horkého čaje, či ovesné kaše, abyste “nespálili” živiny. Přidejte do teplých nápojů a pokrmů, či jezte samotné.

Skladujeme v uzavíratelné nádobě na tmavém místě.

Postup

Krok 1
Zázvor očistíme a nakrájíme na kousky, které se budou lépe strouhat, mixovat, či mlít.

Krok 2
Citrón oloupeme a případně vypeckujeme.

Krok 3
Nyní potřebujeme ze zázvoru i citronu dostat co nejvíce šťávy. Ideální je oboje prohnat mlýnkem.

Krok 4
Do směsi přidáme tekutý med a dobře promícháme.

Krok 5

Skladujeme v uzavíratelné nádobě na tmavém místě.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí sýr z mléka a citronů

Snadné brokolicové placičky s čedarem hotové za půl hodiny

Velikonoční třený beránek

Video: Nebesky nadýchané japonské lívanečky

Opečené tofu s ořechy a brusinkovou omáčkou

Dietní tvarohové lívanečky

Opékané česnekové brambory s parmazánem

Rychlý salát se zelím, jablky a olivovým olejem

Panna cotta: jednoduchý a rychlý italský dezert (Fotorecept)

Fit pomazánka s řepou a křenem

Parfait řezy

Houbový guláš od Červeného rendlíku