fbpx

Knäckerbrot (bez lepku a laktózy)

Jsem taková svačinářka. Po kabelkách, kapsách, taškách mám vždy něco na zub, ať už oříšky nebo nějaké suchary či sušené ovoce. K svačině mám ráda chroupat suchary i doma. Výbornou alternativou jsou knäckerbroty, které jsou nejen zdravé, ale i chutné. Opět si můžete recept poupravit podle sebe, zkombinovat semínka a mouky, bylinky a třeba nakonec pečení posypat i sýrem.

Knäckerbrot (bez lepku a laktózy)

Ingredience na 6 porcí

 

  • 50 g jáhlové a kukuřičné mouky
  • 50 g bezlepkových vloček (dávám jáhlové a pohankové)
  • 50 g směsi semínek (dávám lněná, slunečnicová, dýňová, chia a mák)
  • 150 ml vody
  • lžíce sušeného oregana
  • špetka soli

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Suché přísady promíchejte, přidejte vodu a nechte asi hodinu odležet. Těsto pak rozprostřete do nádoby vyložené pečicím papírem (na toto množství vychází koláčová forma ø 30 cm). Můžete si do něj rádýlkem nebo nožem naznačit rýhy, aby se pak kousky lépe porcovaly. Pečte při 150 °C přibližně hodinu.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře