Knäckerbrot (bez lepku a laktózy)

Jsem taková svačinářka. Po kabelkách, kapsách, taškách mám vždy něco na zub, ať už oříšky nebo nějaké suchary či sušené ovoce. K svačině mám ráda chroupat suchary i doma. Výbornou alternativou jsou knäckerbroty, které jsou nejen zdravé, ale i chutné. Opět si můžete recept poupravit podle sebe, zkombinovat semínka a mouky, bylinky a třeba nakonec pečení posypat i sýrem.

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 50 g jáhlové a kukuřičné mouky
  • 50 g bezlepkových vloček (dávám jáhlové a pohankové)
  • 50 g směsi semínek (dávám lněná, slunečnicová, dýňová, chia a mák)
  • 150 ml vody
  • lžíce sušeného oregana
  • špetka soli

Postup

1

Suché přísady promíchejte, přidejte vodu a nechte asi hodinu odležet. Těsto pak rozprostřete do nádoby vyložené pečicím papírem (na toto množství vychází koláčová forma ø 30 cm). Můžete si do něj rádýlkem nebo nožem naznačit rýhy, aby se pak kousky lépe porcovaly. Pečte při 150 °C přibližně hodinu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečená dýňová polévka s jablkem

Jablečný dort se smetanovým krémem

Pečená cizrna v javorovém sirupu

Recept na delikátní Brownies z černých fazolí pouze v 5 krocích

Houbový guláš od Červeného rendlíku

Domácí svařák

Nepečené čokoládové sušenky s vločkami a arašídovým máslem bez cukru

Polévka miso s uzeným tofu

Cizrnové kari s tofu

Spaghetti alla puttanesca

Recept na domácí máslové croissanty + Videorecept

Fitness pizza z květákového těsta + videorecept