fbpx

Máme ideální recepty v období Coronaviru

Vydali jsme novou kuchařku se kterou ušetříte čas i peníze a pošleme vám ji bez poštovného.​

Prolistovat kuchařku

Kuchařka

Nejlepší recepty najdete v naší nové kuchařce.

Prolistovat kuchařku

Kuchařka

Nejlepší recepty najdete v naší nové kuchařce.

Prolistovat kuchařku

Snadný nepečený karamelový dort ze sušenek Lotus

Máte rádi karamel? A taky si ujíždíte na sušenkách Lotus? Tak právě pro vás tu mám tenhle skvělý karamelový dortík 😋.

43745317-249165112416343-8109352408984846336-n

Ingredience na 8 porcí

Na dort:

  • 150 g Lotus sušenek
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 400 g Gervais (žervé) pokojové teploty
  • 285 g karamelové pomazánky Lotus
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 15 g moučkového cukru

Na karamel:

  • 40 g krupicového cukru
  • 20 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 45 g másla
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

Celkový čas přípravy: 150 min

1

Nejprve jsem začala sušenkami. Ty jsem v sekáčku nasekala najemno. K sušenkám jsem přilila rozpuštěné máslo a směs jsem promíchala. Základ ze sušenek je hotový. Ten jsem přesypala do formy o průměru 18 cm. Sušenky jsem upěchovala a uhladila. Formu jsem vložila na 30 minut do mrazáku.

2

Mezitím jsem si připravila náplň z žervé pokojové teploty. To jsem dala do mísy a vyšlehala dohladka. Trvá to jen chvilku. K žervé jsem přidala karamelovou pomazánku Lotus, vanilkový extrakt a šleháním jsem vše spojila.

3

Dále jsem si připravila smetanu ke šlehání, přisypala jsem do ní moučkový cukr a vyšlehala do krémové konzistence. Dejte pozor, ať šlehačku nemáte tuhou. Šlehačku mějte studenou, ne o pokojové teplotě. Lépe se pak šlehá.

4

Šlehačku jsem stěrkou vmíchala ke směsi žervé a karamelové pomazánky a nalila do formy na sušenkový základ. Povrch jsem uhladila. V tuhle chvíli dejte formu do lednice přes noc nebo na chvíli do mrazáku, než připravíte karamel.

44841930-2036839226607168-6581735732681900032-n
5

Na ten jsem si do pánve nasypala krupicový cukr, třtinový cukr, špetku soli, másl a vše jsem na střední stupeň nechala rozpustit. Když se vše rozpustilo a spojilo, přilila jsem smetanu ke šlehání, vanilkový extrakt a stále jsem míchala, dokud se vše opět nespojilo.

6

Hotový karamel jsem nalila na dort. Pracujte rychle, jak je dort studený, karamel rychle tuhne, tak ať ho máte všude pěkně rovnoměrně. Karamel nechte zatuhnout v lednici.

7

No a potom už jen dostaňte dort z formy. Nahřátým nožem objeďte formu kolem dokola. Pokud máte otevírací formu, máte to jednodušší. Já mám vyndávací dno, takže jsem si na stůl položila sklenici, na tu dala formu a tu stáhla dolů.

43738840-254550268540551-5959357609570992128-n
8

Hotový dort můžete dozdobit šlehačkou. Nezapomeňte i dort krájet nahřátým nožem.

Mohlo by vás zajímat:
karamel nepečený dort Bez oříšků Dorty

Chcete vařit zdravě z levných a obyčejných ingrediencí?

Vydali jsme novou kuchařku se kterou ušetříte čas i peníze a pošleme vám ji bez poštovného.​

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře