Kuřecí kousky zapékané s bramborami, smetanou a rajským protlakem

Nemáte času nazbyt a zároveň potřebujete výživný oběd? Tento recept vyřeší vše za vás. Upečte si maso i s přílohou dohromady, to vše zalité jemným jogurtovým dresingem a bylinkami. 🙂

  • Doba přípravy: 1 h 30 minut
  • Porce: 4
Recept na zapékané kuře

Ingredience

  • kuřecí maso nakrájené na kousky
  • 2 brambory, (oloupané, pokud je třeba)
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 stroužek česneku, nadrcený
  • sůl, pepř, paprika, tymián

kremasta-piletina-iz-pecnice-1fbd464188d513200e1d2cafbf902c94_view_l

Postup

1

Nakrájejte brambory na tenké plátky a společně s kuřecími kousky je vložte do velké mísy.

2

Přidejte ostatní ingredience a vše dobře promíchejte. Poté nechte půl hodiny odpočinout v pokojové teplotě.

3

Do pekáče nejdříve naskládejte brambory. Na ně kuřecí kousky a zbytek ingrediencí.

4

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C dokud nebudou brambory měkké.

5

Pokud by vám vršek rychle začal zlátnout, můžete pekáč zakrýt alobalem.

Mohlo by vás zajímat: brambory, česnek, jogurt, kuře, kuřecí, pečení, slané recepty, smetana, snadné recepty, Bez mouky, Bezlepkové, Hlavní jídla

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře