Karamelizovaná řepa s cibulí

Já mám strašně ráda karamelizovanou cibuli. Třeba do burgerů, k masu, sýrům apod. A taky miluju řepu. Máte to stejně? Tak určitě vyzkoušejte tenhle recept a směs můžete v klidu i sterilovat.

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 uvařené červené řepy (velikost pomeranče)
  • 4 velké cibule
  • 5 PL třtinového cukru
  • 4 PL octa balsamico
  • 3 větší snítky tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • (kdo má rád pikantní, může přidat chilli papričku nebo chilli pastu)

Postup

1

Cibuli nakrájejte nahrubo a pozvolna ji restujte na oleji dohněda. Zasypte ji cukrem a nechte zkaramelizovat. Zalijte octem a nechte odpařit.

2

Poté přidejte nahrubo nastrouhanou vařenou červenou řepu, celé snítky tymiánu, osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte a duste do úplného změknutí. Můžete nepatrně podlít vodou. Podle potřeby dochuťte octem, cukrem nebo solí.

3

Vyjměte snítky tymiánu. Směs můžete podávat teplou, studenou a nebo ji vložit do sklenek, uzavřít a sterilovat 20 minut při 80°C. Pokud ji nebudete chtít sterilovat, naplňte ještě horkou směsí sklenky, uzavřete a otočte dnem vzhůru. Nechte je tak do úplného zchladnutí a pak přesuňte do lednice.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Valašské frgále

Roštěnky na houbách

Špagety s rajčatovou omáčkou a žampiony

2 recepty na domácí vaječné koňaky

Grilovaný seitan s pečenou zeleninou

Pörkölt z kotlíku

Mrkvový dort s mascarpone

Bruschetta s pancettou

Penne s cuketou a pancettou

Špagety se špenátovou omáčkou

Vánoční cukroví – kokosové Raffaello kuličky bez rafinovaného cukru

Polévka z červeného zelí a fazolí