Domácí lučina

Ach! Ach! a ještě jednou Ach! Konečně levnější, zdravější a chutnější varianta Lučiny. Lze ji vyrobit naslano, nasladko, s medvědím česnekem, pestem a dalšími 100 způsoby. Takže žádné řeči, jdeme na to.

Jenny

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

 
  • 500 g BIO jogurtu
  • 180 g zakysané smetany
 

Postup

1
Lučina jde vyrobit opět na dva způsoby. Buďto ze samotného jogurtu nebo jogurtu se smetanou. Pokud se rozhodneme pro jogurt i se smetanou, je důležité abyste smetanu s jogurtem důkladně promíchali. Pokud budete chtít lučinu sladkou, směs nesolte. Já ji nesolím, a až jak je lučina hotová, rozhodnu se, jestli si ji dám na sladko nebo na slano. Někdy i půl na půl :).
2
Na sklenici položíme utěrku a trochu ji stlačíme. Do vytvořeného váčku začneme lžičkou nalévat směs nebo samotný jogurt a sklenici uzavřete.
3
Ze směsi (jogurtu) bude postupně odkapávat syrovátka a je velmi důležité, aby se utěrka nedotýkala syrovátky! Proto po pár hodinách utěrku povytáhněte. Skladujeme v lednici. Druhý den máte hotovo. Syrovátku nevylévejte, můžete ji použít např. do ovesného chleba, recept najdete v seznamu mých receptů :).
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fitness muffiny s rebarborou

Polévka z červené čočky

Domácí čokoládové pralinky připravené pomocí formy na led

Sladkokyselé kuře v těstíčku

7 nejlepších pomazánek na silvestrovské jednohubky

Lahodný veganský falafel

Bulgurový salát s okurkou, paprikou, cizrnou, bylinkami

Balzamikové kuřecí se zeleninou

Jahodová galetka s rebarborou a mátovým cukrem

Nadýchané řezy s tvarohovým krémem a kakaem

Rychlá a oblíbená „Bounty“ roláda bez pečení

Mandlovo – špaldová galetka s broskvemi (galette)