Jarní závitky se špenátem a avokádem

Skvělá veganská a light verze oblíbených vietnamských jarních závitků. Jsou skvělou večeří jen tak samotné nebo se zeleninovým salátem. Postup je velmi jednoduchý. Stačí rýžový papír namočit, naplnit a svinout a poté si můžete pochutnávat. Jídlo na to nevypadá, ale je velmi syté. Měla jsme problém ty 4 závitky na večeři spořádat.

Blani Szarzec

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • rýžový papír 4 kousky
  • rýžové nudle asi 50 g v suchém stavu
  • 1 avokádo
  • špenátové listy asi 100 g
  • česnek podle chuti
  • sůl, pepř

Postup

1

Rýžové nudle uvaříme v osolené vodě a scedíme. Listy špenátu pokrájíme na drobno a podusíme v kastrůlku spolu s česnekem, solí a pepřem. Avokádo nakrájíme na tenké plátky.

2

Postup plnění a svinutí: rýžový papír namočíme na asi 5 vteřin do široké pánve s horkou vodou, přendáme na prkénko, plníme avokádem (asi 2–4 plátky podle velikosti), rýžovými nudlemi a asi 2 lžícemi špenátu, svineme do rolek, které utáhněte těsně kolem náplně.

Poznámka

Servírujeme asi 4 rolky na porci. S růžovým vínem samozřejmě.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňové risotto

Dýňové tolárky

Zdravý čokoládový dort s banánovo-kokosovým krémem

Toskánský piniový koláč

Roštěnky na houbách

Jednoduchý jogurtový dezert

Zázvorový sirup

Bezlepkový dort s mascarpone a malinovým pyré

Efektní čokoládový dort s kokosovým krémem

Tikka masala (vegan)

Malinovo-mandlový cheesecake

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Nadýchané podmáslovo-dýňové lívance