fbpx

Jarní závitky

Naučila jsem se je na kurzu Thajské kuchyně, náplň si každý může uzpůsobit, rozhodně z nich budete nadšení!

Jarní závitky

Ingredience na 3 porce

  • rýžové papíry (asi 6 ks)
  • rýžové nudle
  • mrkev
  • zelí
  • pórek
  • ústřičná omáčka
  • koriandr
  • sojové klíčky

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Nudle si namočíme hodinu předem do studené vody. Mrkev, zelí a pórek (ve stejném poměru - stačí jedna mrkev, kousek pórku a kousek zelí) nakrájíme na tenké nudličky.

2

Rozpálíme pánev s olejem a zeleninu zprudka orestujeme. Po změknutí přidáme nudle a asi 3 lžíce ústřičné omáčky. Mícháme dokud nejsou nudle měkké.

3

Rýžový papír si navlhčíme studenou vodou (nebo ho do ní na chvilku ponoříme) poklademe zeleninovou směsí z pánve, přidáme klíčky a koriandr a zabalíme.

4

Podáváme teplé, vychladlý rýžový papír opět tvrdne. :) Dobrou chuť

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře