
Omáčka:
Zelí, mrkev, houby a cibuli nakrájíme na tenké nudličky. Rýžové nudle zalijeme horkou vodou a po několika minutách scedíme (řídíme se návodem na obalu). Zeleninu a houby zprudka orestujeme na rozpálené pánvi s trochou oleje . Asi po 5 minutách přidáme rozdrcený česnek, sójovou omáčku a bazalku. Nakonec vše důkladně promícháme s přesekanými rýžovými nudlemi. Rýžový papír krátce namočíme do vody a položíme na navlhčenou utěrku. Naplníme požadovaným množstvím nudlové směsi, přehneme okraje a napevno zarolujeme. Nejprve přehneme ze stran a poté pevně svineme ( viz. fotky )
Závitky podáváme buď bez další tepelné úpravy nebo je nasucho opečeme na pánvi či usmažíme v oleji.
Na zálivku nalijeme do misky rybí omáčku, ocet, rozmačkáme do ní česnek a nasekáme chilli papričku. Zalijeme horkou vodou a podle chuti dosladíme. Necháme zchladnout a před podáváním přecedíme. Můžeme také podávat se sladkou chilli omáčkou.