Čokoládový dort Ferrero

Tento lahodný dort potěší především všechny milovníky čokolády. Pro dokonalý požitek z dezertu použijte kvalitní čokoládu s vysokým obsahem kakaa.

Čokoládový dort Ferrero

Ingredience na 10 porcí

Na dort o průměru 24 cm:
 Těsto

  • 6 vajec
  • 8 lžic cukru
  • 6 lžic oleje
  • 6 lžic mléka
  • 6 lžic mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva

Krém

  • 200 g čokolády s celými lískovými oříšky
  • 200 g čokolády na vaření
  • 500 ml smetany na šlehání

Poleva

  • 100 g kuliček Ferrero nebo lískooříškových oplatek
  • 6 lžic Nutelly nebo jiné lískooříškové pomazánky

Navíc

  • 150 ml mléka

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Utřete do pěny vejce s cukrem. Prosejte mouku práškem do pečiva a přidejte kakao, mléko a olej. Nastavte mixér na nejnižší otáčky, a smíchejte všechny suroviny. Hotovou směs nalijte do moukou vysypané formy a pečte při 180 stupních asi 25 minut.

2

Když se dort peče v troubě, připravte si krém. V hrnci zahřejte smetanu ke šlehání. V teplé smetaně rozpusťte za stálého míchání čokoládu s oříšky i čokoládu na vaření. Hotový krém nechte vychladnout.

3

Upečený korpus nechte vychladnout a poté jej vytáhněte z formy. Korpus rozřízněte podélně na tři stejné díly. Aby byly korpusy více vláčné, můžete je potřít mlékem. Poté je spojte krémem.

4

Nutellu roztopte nad parou, dokud není úplně tekutá. Rozpuštěnou Nutellou polijte dort a ozdobte čokoládovými kuličkami, nebo rozdrobenými lískooříškovými oplatky. Hotový dort nechejte na několik hodin ztuhnout v lednici.

Mohlo by vás zajímat: Dezerty a dorty, Recept bez kategorie

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

martina.kocarnik@seznam.cz

martina.kocarnik@seznam.cz

Miluji to!

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře