Čokoládový dort Ferrero

Tento lahodný dort potěší především všechny milovníky čokolády. Pro dokonalý požitek z dezertu použijte kvalitní čokoládu s vysokým obsahem kakaa.

Dorty a moučníky

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na dort o průměru 24 cm:
Těsto

  • 6 vajec
  • 8 lžic cukru
  • 6 lžic oleje
  • 6 lžic mléka
  • 6 lžic mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva

Krém

  • 200 g čokolády s celými lískovými oříšky
  • 200 g čokolády na vaření
  • 500 ml smetany na šlehání

Poleva

  • 100 g kuliček Ferrero nebo lískooříškových oplatek
  • 6 lžic Nutelly nebo jiné lískooříškové pomazánky

Navíc

  • 150 ml mléka

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Utřete do pěny vejce s cukrem. Prosejte mouku práškem do pečiva a přidejte kakao, mléko a olej. Nastavte mixér na nejnižší otáčky, a smíchejte všechny suroviny. Hotovou směs nalijte do moukou vysypané formy a pečte při 180 stupních asi 25 minut.

2

Když se dort peče v troubě, připravte si krém. V hrnci zahřejte smetanu ke šlehání. V teplé smetaně rozpusťte za stálého míchání čokoládu s oříšky i čokoládu na vaření. Hotový krém nechte vychladnout.

3

Upečený korpus nechte vychladnout a poté jej vytáhněte z formy. Korpus rozřízněte podélně na tři stejné díly. Aby byly korpusy více vláčné, můžete je potřít mlékem. Poté je spojte krémem.

4

Nutellu roztopte nad parou, dokud není úplně tekutá. Rozpuštěnou Nutellou polijte dort a ozdobte čokoládovými kuličkami, nebo rozdrobenými lískooříškovými oplatky. Hotový dort nechejte na několik hodin ztuhnout v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Toskánská polévka jako z restaurace

Zapékaná zelenina Tian na olivovém oleji a parmazánu

Citrónové špagety a parmezánové kuře

5 atraktivních letních receptů z cukety

Jednoduché banánové nanuky s čokoládovou polevou a ořechy

Krkovice na medu a hořčici

Lehký salát s restovanou růžičkovou kapustou, rukolou a jogurtovým dresingem

Delikátní Brownies plněné karamelem

Dušičky – Kosti svatých

Křupavé kuře s polentou a salátem

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Nepečený krémový dort s Nutellou

Luxusní cukroví – Dortová lízátka