Křupavé kuličky v bílé čokoládě s dýňovým krémem
Už nevíte, co dalšího si počít s dýněmi? Vyzkoušejte tyto čokoládové, krásně křupavé a uvnitř krémové jednohubky, se kterými si dýňovou sezonu opravdu zamilujete.

Ingredience
- 2 ½ hrnku bílé čokolády, nakrájené na kousky
- 1½ hrnku nadrcených zázvorových sušenek
- ¼ hrnku dýňového pyré z plechovky
- ¼ hrnku nadrcených grahamových sušenek
- 2 lžíce moučkového cukru
- ¼ lžičky mleté skořice
- špetka soli
- 50 g krémového sýra (např. Lučiny, Philadelphie)
Postup
Ve velké míse smíchejte nadrcené zázvorové sušenky, dýňové pyré, nadrcené grahamové sušenky, cukr, skořice, sůl a krémový sýr. Smíchejte dohladka.
Rozpusťte půl hrnku bílé čokolády nad parou nebo v mikrovlnce. Přidejte ji do směsi a promíchejte. Zakryjte potravinovou folií a nechte dvě hodiny v lednici.
Vyložte plech pečícím papírem a pokládejte na něj kuličky vytvarované ze chlazené směsi. Rozpusťte zbývající čokoládu, kuličky v ní obalte a vraťte je na pečící papír.
Hotové kuličky dejte do lednice aspoň na 30 minut, nebo dokud čokoláda na povrchu neztvrdne. Uchovejte v chladnu.
Mohlo by vás zajímat:
cukroví dýně inspirace krémový sýr nepečené sladké recepty snadné recepty Dýně
Zdroj: therecipecritic.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře