Křupavé kuličky v bílé čokoládě s dýňovým krémem

Už nevíte, co dalšího si počít s dýněmi? Vyzkoušejte tyto čokoládové, krásně křupavé a uvnitř krémové jednohubky, se kterými si dýňovou sezonu opravdu zamilujete.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 ½ hrnku bílé čokolády, nakrájené na kousky
  • 1½ hrnku nadrcených zázvorových sušenek
  • ¼ hrnku dýňového pyré z plechovky
  • ¼ hrnku nadrcených grahamových sušenek
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • špetka soli
  • 50 g krémového sýra (např. Lučiny, Philadelphie)

Postup

1

Ve velké míse smíchejte nadrcené zázvorové sušenky, dýňové pyré, nadrcené grahamové sušenky, cukr, skořice, sůl a krémový sýr. Smíchejte dohladka.

2

Rozpusťte půl hrnku bílé čokolády nad parou nebo v mikrovlnce. Přidejte ji do směsi a promíchejte. Zakryjte potravinovou folií a nechte dvě hodiny v lednici.

3

Vyložte plech pečícím papírem a pokládejte na něj kuličky vytvarované ze chlazené směsi. Rozpusťte zbývající čokoládu, kuličky v ní obalte a vraťte je na pečící papír.

4

Hotové kuličky dejte do lednice aspoň na 30 minut, nebo dokud čokoláda na povrchu neztvrdne. Uchovejte v chladnu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Expresní bochánek do burgeru pro vegetariány i vegany

Cuketové rolky s kuřecím masem

Spaghetti cacio e pepe

Salát s pečenými batáty a lososovými nugetkami

Španělské ptáčky

Těstoviny v rajčatové omáčce s tuňákem

Salát z červené čočky se sušenými rajčaty, ořechy a paprikami

Slaninovo-cuketové bramboráky

Kuřecí roláda s palačinkami plněnými houbovou směsí

Čokoládový koláč

Masové kuličky s omáčkou – výborné k bramborové kaši

Zapečená bramborová kaše