
Nejprve našleháme smetanu.
Poté mixérem promícháme ricottu a vanilkový cukr dokud nedostaneme krém.
K ricottě přidáme žloutky, citrónovou kůru a rum a promixujeme. Ke krému přidáme smetanu a lehce promícháme vařečkou, aby nám smetana zůstala nadýchaná. Přidáme ještě cca 50g nastrouhané čokolády a pomerančovou kůru. Dejte do lednice vychladit na zhruba 2h.
Poté odpeckujte blumy a dejte je vařit na pánev společně s třtinovým cukrem a šťávou z citrónu. Jakmile omáčka zhoustne a blumy trochu změknou tak vše rozmixujte do krému.
Připravte si pohárky, do každého vložte pár čerstvých blum, vrstvu studeného ricottového krému a nakonec zalijte horkými karmelizovanými blumami.
Jako dekoraci posypejte nastrouhanou čokoládou.