Zeleninové rizoto

Pro maminky a děti určitě jako hlavní jídlo a tatínkovi to dejte přílohou k nějakému steaku :-)

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 menší mladou cuketu
  • 2 střední mrkve
  • 1/4 máslové (nebo jiné) dýně
  • 2 lžíce ghí (másla)
  • 300g rýže (nemusí být na rizoto, zde jsem použila jasmínovou)
  • Jarní cibulku
  • vodu
  • sůl a koření dle chuti (kurkuma, červená paprika, nebo používám Sbohem soli od Sonnentor)

Postup

1

Nejprve si na trošce ghí či másla nebo oleje osmahneme cibulku, na kterou po chvíli přidáme na jemno nakrájenou mrkev, cuketu a dýni.

2

Vše spolu orestujeme a poté přidáme rýži.

3

Zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené a vaříme do změknutí, dle potřeby přiléváme vodu.

4

Nakonec dochutíme dle vlastních preferencí a věku dítěte - použila jsem "Sbohem soli - Středomořská" od Sonnentor a trošilinku soli, kurkumu.

5

Na zpestření jsem si ještě na grilovací pánvi orestovala cuketu a mrkev.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Snadný italský cuketový koláč z listového těsta

Zdravé bramborové placičky s tuňákem a kukuřicí + Videorecept

Hummusový trojboj

Kuřecí „čína“ s paprikami, česnekem a balsamikem za půl hodiny

Finské bramborové placky

Cizrnovo cuketová garam masala

Rukolový salát s krevetami

Dort s překvapením ve tvaru dýně

Špenátový štrůdl s lososem

Phở bò tái (pho bo tai)

Čočka beluga s quinoou a hlívou ústřičnou

Cuketové pickles