Zeleninové rizoto

Pro maminky a děti určitě jako hlavní jídlo a tatínkovi to dejte přílohou k nějakému steaku :-)

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 menší mladou cuketu
  • 2 střední mrkve
  • 1/4 máslové (nebo jiné) dýně
  • 2 lžíce ghí (másla)
  • 300g rýže (nemusí být na rizoto, zde jsem použila jasmínovou)
  • Jarní cibulku
  • vodu
  • sůl a koření dle chuti (kurkuma, červená paprika, nebo používám Sbohem soli od Sonnentor)

Postup

1

Nejprve si na trošce ghí či másla nebo oleje osmahneme cibulku, na kterou po chvíli přidáme na jemno nakrájenou mrkev, cuketu a dýni.

2

Vše spolu orestujeme a poté přidáme rýži.

3

Zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené a vaříme do změknutí, dle potřeby přiléváme vodu.

4

Nakonec dochutíme dle vlastních preferencí a věku dítěte - použila jsem "Sbohem soli - Středomořská" od Sonnentor a trošilinku soli, kurkumu.

5

Na zpestření jsem si ještě na grilovací pánvi orestovala cuketu a mrkev.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tataráček z červené čočky

Veganské čevabčiči s bramborou kaší

Video: Párty lasagnový dort, bez bešamelu ale se 3 druhy sýra

Dýňový pudink

Zvyšte si vitalitu s avokádem – 6 receptů a 6 tipů

Rychlovka z trouby: Sýrovo-slaninové zapečené brambory

Phở bò tái (pho bo tai)

Těstoviny v rajčatové omáčce s tuňákem

Hovězí carpaccio s rukolou, parmazánem a plody kapary

Krevetová polévka bisque

Zapečená bramborová kaše

Bazalkovo-citrónové cupcaky